HDP 7 Haziran genel seçimler öncesi seçim çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran genel seçimler öncesi çalışmalarını Van merkez ve ilçelerde sürdürüyor.

 

MURADİYE

Muradiye'de AKP'den istifalar sürüyor. Partilerinden istifa eden AK Parti'liler törenle DBP'ye katıldı. Bir ay içerisinde 12 AK Parti'linin istifa ederek HDP'ye geçtiği Muradiye'de son olarak AK Parti Muradiye İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Atlı'da düzenlenen törenle DBP'ye geçti. HDP seçim bürosunda gerçekleşen katılım törenine DBP Genel Merkez çalışanları Gani Kaya, Rojbin Çetin, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları Safure Güneş, M.Ali Tunç, HDP İlçe Eşbaşkanı Nezir Kızılkaya, DBP İlçe Eş Başkanları Hicran Arpa, Vahdettin Uca ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Vahdettin Uca, seçim kampanyası boyunca HDP’ ye yapılan saldırılara değinerek HDP’ ye yönelik gerçekleşen saldırılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanın ne kadar çaresiz olduğunu gösterdiğini söyledi. Yıllardır Kürt halkına ve ezilen halklara yapılan baskı zulüm ve imha politikalarına karşı diğer sistem partilerinden istifa eden Kürtler partilerimize geçerek bizlere de daha da güç katıyor." dedi.

 

Uca'nın ardından konuşan eski AKP Muradiye İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Atlı ise, "12 yıldır AKP’de yer alıyor ve çalışmalarda bulunuyordum. Artık yanlış yerde olduğumun farkına vardım ve AKP’den istifa ederek halkımın yanında yerimi aldım." diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara parti rozeti takıldı.

 

TUŞBA

Bugün Van’da yapılacak HDP final mitingi nedeniyle Tuşba ilçe merkezinde el ilanları dağıtıldı. El ilanlarının dağıtımına HDP Van Milletvekili Adayları Zozan Yeliz Yıldırım, Selami Özyaşar, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Seçimlere az bir süre kala halkla buluşmalarını sürdüren HDP adayları, Van’ın merkez Tuşba ilçesinde düzenlenen halk şenliğine katıldı. Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe HDP adayı Zozan Yeliz Yıldırım, HDP ve DBP yöneticilerini yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan Yıldırım, seçime az bir süre kala provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı. Yıldırım, “Erzurum’da yaşanan vahşi saldırıyı şiddetle kınıyorum. AKP seçim arifesinin son dakikasına kadar provokasyonlardan medet umuyor. Onların bu çabaları bu kirli siyaseti halkın özgürlük zaferinin önüne geçemez. Bu açıdan herkes yine de bu provokasyonlara karşı dikkatli olmalı” dedi. Konuşmaların ardından yerel sanatçıların ezgileri eşliğinde geç saatlere kadar halay çekildi.

 

SARAY

HDP'ye yönelik artan saldırılar Saray'da yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Saray 3 Nisan Caddesi üzerinde yapılan Basın açıklamasına Saray HDP-DBP İlçe Yöneticileri, Saray Belediyesi Eş başkanları Kadir Çalışkan,  Zilan Aldatmaz ve çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklamasını yapan Saray DBP İlçe Eşbaşkanı Hilmi Aydınay, AK Parti hükümetinin Kürtlerin bölgedeki barış ve kardeşlik politikalarından rahatsız olduğunu belirterek, “Bir yandan bizim partimize karşı bir çekememezlik fitneliğini ortaya atıp,  bazı yerlerde bürolarımıza saldırarak maddi ve manevi zararlar vererek ülkeyi adeta kaos a sürüklemek istiyor. Bunun son örneğinin Erzurum ve Bingöl'de yaşandığını kaydeden Aydınay, " Halkların kardeşliği için yapılan tüm provokasyonlara rağmen Barış ve Kardeşliğin Türkiye, Kürdistan ve Tüm dünyada etkili olması için hep birlikte mücadele edeceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Bir kez daha bu saldırıları yapan geri kalmış zihniyetleri kınıyoruz." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim