7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Urfa'da yasal bilboard kontenjanının tamamını kullanan AKP, önceki gece yasal panoların yanına bir gecede korsan panolar dikti. Kentin işlek noktalarına ve kaldırımlara kurulan metal taşıyıcı panolara AKP Urfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati'nin resimlerinin yer aldığı afişler asıldı. AKP'nin Urfa'da bir gecede kurduğu korsan reklam panolarına tepki gösteren HDP Urfa İl Örgütü, ilginç bir karşı atakta bulundu.

AKP'nin belediye ve reklam yasasına aykırı olan bu uygulamasına HDP'den ilginç bir tepki geldi. HDP Urfa İl Örgütü, Abide Kavşağı üzerinde bir süredir kullandıkları panonun yanına AKP tarafından eklenen "davetsiz misafire" yine kendi panoları üzerinden esprili bir yanıt verdi. HDP İl Örgütü, "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor" yazılı AKP bilboardına, "Sandığını koru Oy'una sahip çık" sloganı bulunan panosuna bir ekleme yaparak karşılık verdi. HDP panosuna, Urfa plakası olan 63 numaralı ve yeşil, sarı renkli forması ile AKP panosuna doğru kırmızı kart çıkarmış bir figür yerleştirildi. HDP, "İkinci yarı başlıyor" sloganına yine bir futbol figürü ile kırmızı kart çıkarmış oldu.

kirmizi2.jpg

 

'İzni kimden aldılar'

AKP'nin yasal panoların yanına sonradan eklediği panoları "kondubord" olarak niteleyen HDP Urfa İl Eşbaşkanı Rıdvan Yavuz, "Belediyenin açmış olduğu ihaleye göre şehrin açık hava reklamları sadece belirlenen noktalardaki panolar kullanılarak yapılabilir. Dolayısıyla sonradan eklenen bu kondubordlar yasal değildir" dedi. Şehirdeki yasal reklam panolarını kullananların aynı zamanda vergi ödemesi gerektiğini ifade eden Yavuz, "Pazarı pazartesiye bağlayan gece dikilen bu panoları asanlar, reklam firmasına haber verdiler mi?" diye sordu.

 

'Urfalı size kırmızı kartı çoktan gösterdi'

Ekleme yapılmadan önceki panolarında vatandaşlara oy kullanın çağrısı yaptıklarını anlatan Yavuz, şunları söyledi: "Onlar böyle bir şey yapınca biz de bu hukuksuzluğa dikkat çekmek için yine bir bilboard espirisi ile yanıt vermek istedik. Urfaspor'un renklerini ve plakasını kullanarak onlara kırmızı kart gösterdik. AKP'ye şunu demek istiyoruz; ikinci yarı başlamayacak çünkü Urfalı seçmen size kırmızı kartı çoktan gösterdi."

kirmizi3.jpg

 

'AKP çevreyi kirletiyor'

AKP'nin seçim kampanyası süresince açık alanda yürüttüğü reklam kampanyasının çevreye ve vatandaşa zarar verdiğini söyleyen Yavuz, "Yasal olarak asla reklam asılamaz denilen yerlere asıyorlar. Yaya geçitlerinin tümünü AKP kendi afişleri ile doldurmuş durumda. Bu afişler hem yayalar hem de oradan geçen araçlar açısından kazaya yol açacak bir durumda. Doğaya hiçbir uyumu olmayan sağlıksız plastik malzeme kullanarak çevreye de zarar veriyorlar. Kentteki kaldırımların tümü ve orta refüjlerin tümüne pano yerleştirmiş durumdalar. Yayanın yürüme özgürlüğünü de engelliyorlar" diye konuştu.

Yavuz, AKP'nin açık hava reklamlarında kullandığı plastik malzemenin tümünün Çin menşeli olduğunu belirterek, "AKP yerli 'uçağımızı yapıyoruz diyor' ama bütün bu malzeme Çin malı. Çin malı plastik afişlere harcadıkları parayı halkın yararına kullansalar, 4 yıldır temelini atma sözü verdikleri bin 500 yataklı hastane bitmişti. O parayı 5 Haziran akşamı çöpe gidecek o malzemeye vermek yerine 11 Nisan Parkı'na ağaç alsalardı, hem doğaya, hem de Urfalıya hizmet etmiş olacaklardı" ifadelerinde bulundu. 

Editör: TE Bilisim