HDP eş genel başkanı ve Van milletvekili Sezai Temelli ile birlikte HDP eş genel başkanlığını yapan Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Van’a geldi. Seçim takviminin startını veren ve farklı illerde çalışmalar yapan iki isminden Buldan, bir kaç günlük Van programının startını Başkale’den verdi. Ardından da Gevaş ilçesine geçen Buldan her iki ilçede yaptığı konuşmalarda 31 Mart tarihinin AK Parti’nin gideceği tarih olduğuna vurgu yaptı.

BULDAN: VALLAHİ DE BİLLAHİ DE BİZ KAZANACAĞIZ!

Beraberinde HDP il başkanı, belediye başkanı adayları ve teşkilat mensupları ile programlara katılan Buldan’ın Van’daki ilk durağı Başkale oldu. Seçim bürosunun açılışında konuşan Buldan, “Buradan geçerken Başkale’ye bir selam vermeden geçemezdik. Herkesin bildiği gibi 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler Türkiye açısından, bizim açımızdan çok anlamlı bir seçim olacaktır. Bizler bu seçime hazırlanırken, bütün engelleri aşa aşa 31 Mart’a gidiyoruz. Her yönde önümüze barikat, engel koyuyorlar ama vallahi de biz kazanacağız, billahi de biz kazanacağız. AKP’den, kayyımlardan kurtulmak için herkes 31 Mart tarihini bekliyor.” Dedi.

BULDAN: BAŞKALE BİR KEZ DAHA REKOR KIRACAK
 

Ardından kayyum sürecine değinen Buldan, burada Bekir Kaya’nın cezaevinde olduğundan söz ederek: “Bekir Kaya’nın yüreği, gönlü Van’dadır, Başkale’dedir, Tuşba’dadır, Gürpınar’dadır… Bu yüzden engel çıkarıyorlar, biliyorlar ki Van Büyükşehiri ve bütün ilçelerimizi HDP kazanacak. Halkımız kayyımları Ankara’ya göndermek için adaylarımız yola çıktı. Bütün yolsuzluk ve usulsüzlükleri Sayıştay belgeleriyle ıspatlanmış durumda. Borçlandırdılar ve halkımıza borç bırakacaklar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar halkımızla birlikte hizmette yapacağız.” dedi. Buldan konuşmasını Başkale halkının geçmiş seçimlerde HDP’ye yüzde 97 oy ile rekor kırdığını hatırlatarak, “Başkale her dönem yüzde 90 ile partisine sahip çıkıyor. Bir seçimde yüzde 97 ile rekor kırmıştı Başkale. Başkale’de bunu bir kez daha yapacağınızdan kuşkumuz yok.” Sözleri ile konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış programı çekilen halaylarla son buldu.

BULDAN: 31 MART’TAN SONRA GEVAŞ’I BİR KADIN VE BİR ERKEK YÖNETECEK!

Buldan’ın seçim çalışmalarındaki ikinci durağı ise Gevaş oldu. Gevaş’ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Burayı 16 yıldır biri yönetiyor; ama 31 Mart’tan sonra bir kadın bir erkek yönetecek, HDP yönetecek” dedi. Buldan, “Gevaş her anlamıyla bu ülkenin bir cennet ilçesi olmayı hak etmişken, burayı yönetenlerin bu ilçeyi ne hale getirdiklerini hepimiz görüyoruz. Bu ilçeyi yoksulluğa mahkum etmişler, bu ilçeyi yönetenler taş üstüne taş koymamış. Sadece kendi ceplerini doldurmuşlar. Onların derdi sadece kendi iktidarları. 16 yıldır bu ilçeyi yönetiyorlar. Bu ilçeyi öyle bir hale getirmişler ki tarımcılık yok, hayvancılık yok, eken yok, biçen yok. Bu ilçenin arıcılığı bile ülkeyi geçindirecek yeterliliktedir. Ancak sadece kendi ceplerini düşünürler, asla Gevaş halkının geleceğini düşünmemişler. Burayı 16 yıldır bir yönetiyor; ama 31 Mart’tan sonra burayı bir kadın bir erkek yönetecek, HDP yönetecek. Bir erkeğin yönetimine mahkum olmayacak kadar bir irademiz vardır. O yüzden 31 Mart’ta kullanacağımız oy bu ülkenin düzenlemesine katkı sağlayacak. Biz tek adam yönetimine asla izin vermeyeceğiz. HDP, kadının kendi rengiyle her yere damgasını vurmuştur. Bizim elimizde olmayan bir tek Gevaş var. Bizim olanı almaya geldik.”

BULDAN: 31 MART AKP’NİN GİDECEĞİ TARİH OLACAK

Ülkedeki ekonomik krize dikkat çeken Buldan, “Bugün Türkiye’nin her yerinde ekonomik krizden kaynaklı insanlar sefalet içinde. Biz ekonomik krizden kurtulmanın tek yolunun AKP’nin gidişi olacağını biliyoruz. 31 Mart AKP’yi göndereceğimiz bir tarih olacaktır. Onların kendi iktidarları ve kendi cepleri dışında düşündükleri bir şey yok” dedi. Buldan sözlerini şöyle tamamladı: “HDP’den cesaret alıyor, HDP de halkımızdan cesaret alıyor. Her yerde aynı coşku. Burada da aynı coşkuyu görüyoruz. 31 Mart tarihinden Gevaş Belediyesi’ni siz alacaksınız. Oyunuzu kendinize verin. Herkesin elini tutun, anlatın ki gerçekleri görmeyen görsün, siz anlatın ki sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysunlar.” Buldan ve beraberindekiler buluşma ardından Van merkeze geçti. Buldan ve beraberindekiler bugün ise Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde olacak.

Editör: TE Bilisim