HDP Van’da seçim çalışmalarına başladı. İlçelerde halk toplantı yapan milletvekili adayları ve partililer, vatandaşla bir araya geldi.

 

Hafta sonu Van’a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları, seçim çalışmalarına başladı. İlçelerde halk toplantısı yapan milletvekili adayları ve partililer, vatandaşın sorunlarını dinliyor. 24 Haziran’da yapılan olan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan adaylar, seçimin önemini vatandaşa anlattı.

 

TUŞBA

 

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve HDP Milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç ve Mukaddes Karakoç, Tuşba ilçesine bağlı 10 mahallede düzenlenen halk toplantısına katıldı. Özgökçe Ertan yapılan seçimlerin panik seçimi olduğunu söyleyerek, halkı sandıkları sahip çıkmaya davet etti.

 

EDREMİT

 

Aralarında Edremit Belediye eski başkanı Rojbin Sevil Çetin’in de bulunduğu partili kadınlar Edremit’e bağlı mahallelerde vatandaşla bir araya geldi. Seçimin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunan partililer, HDP’ye destek istedi.

 

ERCİŞ

 

HDP Erciş İlçe yöneticileri de mahallelerde vatandaşla bir araya gelerek halk toplantısı düzenlendi. Parti yöneticileri, Ercişlileri HDP’ye destek vermeye davet ederek, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Vatandaşın sorunlarını dinleyen, partililer sorunları not aldı.

 

İPEKYOLU

 

Tuşba, Edremit ve Erciş ilçesinde olduğu gibi İpekyolu ilçesinden de seçim çalışması yapan HDP’liler vatandaşın evine gitti. Halk toplantılarının yanı sıra vatandaşı evinde ziyaret eden yöneticiler Baklatepe Mahallesindeki ziyaretlerinde seçimin önemine değindi. HDP’ye destek isteyen parti yöneticileri, burada da sorunları dinledi.

Editör: TE Bilisim