AK Parti’de Genel Merkez’in mevcut teşkilatlarının önünü de kesmesiyle birlikte teşkilat bazında en önemli aday adaylığı başvurusu Hekim Karabıyık’tan geldi. Ak Parti’de 14 yıllık bir geçmişi bulunan Hekim Karabıyık, dün yaptığı bir açıklama ile resmen aday adayı olduğunu açıklarken, “Milletvekili olmak için artık hazırım.” Diyerek adalığını duyurdu.

AK Parti’de 2011’den bu yana çeşitli görevler alarak siyaset yapan Hekim Karabıyık, yaptığı bir basın açıklaması ile 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. “Van’da bilinmeyen bir yüz değilim. Bilinmeyen bir yüz değilim. Uzun yıllar siyasette aktif görev almamdan dolayı kente önemli yıllar birçok isimle mesai yaptım.” Diyerek adaylığını duyuran Karabıyık, “7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday adaylığı müracaat yapacağımı açıklamak istiyorum. Hafta içerisinde de resmi müracaatımı yapacağım.” Dedi ve uzun yıllardır yürüttüğü görevlerden sonra milletvekilliği başvurusu yapacağını duyurmuş oldu.

 

14 YILDA NELER YAPTI?

Aday adaylığını yaptığı açıklama ile duyuran Karabıyık, partide 2011 yılından bu yana içinde bulunduğu görev ve kademelerden bahsederken şu ifadelere yer verdi; “Ak Parti’nin kuruluşundan hemen itibaren yani 2002 ile 2014 yılları arasında teşkilat kademelerinde görev aldım. Sırasıyla 2002-2007 yılları arasında kesintisiz Halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2008-2011 yılları arasında Van Merkez ilçe başkanlıkları yaptım. 2012-2014 yılları arasında da Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorulu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. En son 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Edremit Belediye Başkan Adaylığına müracaatım oldu.”

 

KARABIYIK: PARTİME HİÇ KÜSMEDİM!

30 Mart seçimlerinde Edremit adaylığının ciddi bir şekilde anılmasına rağmen aynı ailede daha önce milletvekilliği yapmış Cüneyit Karabıyık’ın Başkale adaylığı nedeniyle başka kulvarda çalıştıklarını belirtti. Karabıyık, konuyla ilgili olarak; “Kamuoyunda da yakından bilinen bir şey var ki belki son saatlere kadar da ismim önemli ölçüde burada adaylık için de geçiyordu. Ancak takdir edersiniz ki bizler hiçbir zaman mevki makam hırsı içine girmedik. O zaman ki şartlara göre de Başkale ilçesine aday adayı müracaatı olmamıştı. O dönem Sayın Başbakanımız da 22. Dönem milletvekilliği yapan Cüneyit Karabıyık ağabeyimizi aradı ve Başkale’de aday olarak görmek istediğini söyledi. Bunun için görevlendirildi. Hal böyle olunca Cüneyt Bey’in bu görevi kabul etmesiyle birlikte biz de davamıza sahip çıkmak adına bu göreve sahip çıktık. Bırakın Başkale’de bir belediye başkan adayı olmayı bir köy temsilciliği de verilmiş olsaydı şerefle onu da yapacaktır. İşte bu yüzden benim belediye başkanı adaylığım biraz da Başkale’deki adaylık ile askıya alınmış oldu.”

 

“BİZDE O ANLAYIŞ YOK!”

“Bir aileden de iki belediye başkanı olmayacağından biz aynı heyecan ile partideki çalışmalarımıza da ilçede üstlenen görevleri de üstlendik. Hatta seçim arifesinde olduğumuz için 30 gün de bizi biçilen görev gereği Erciş’te Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüttük. Orada seçime kadar 30 gün bilfiil görev aldım. Gündüzleri Erciş’te çalışırken geceleri Van’daki çalışmaları yürüttük. Bizde ‘milletvekilliği, adaylık verilirse iyi, verilmezse kötü diye bir anlayış’ hiç bir zaman olmadı hamdolsun. 2001 yılından bu güne zaman zaman bazı görevlere talip olmamıza rağmen görev verilmediği zaman ne partiye ne de seçmene hiç küsmedik. Hep o dava bilinci ile yolumuza devam ettik.”

 

KARABIYIK AK PARTİ’YE GÜNEY’I KAZANDIRI MI?

Ardından aday adaylığı sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Karabıyık, adaylık kararını ve sebeplerini de açıklarken, Van’ın güneyi başta olmak üzere önemli bir çevreye hitap edeceğine değinerek; “Ben aday adaylığımı ilk önce ailemle paylaştım. Neticede çıkacağımız yolda ister istemez zorluklar ve engeller olabilecektir. Bunun da bilincinde olarak ailemle birlikte, milletvekilliği yapmış amcaoğlum Cüneyit Karabıyık ile uzun istişareler yaptık. Ha keza çıtayı genişletip kanaat önderleri, STK temsilcileri, aydınları ile bir araya gelerek onların da görüşünü aldıktan sonra aday adaylığıma karar verdim. Milletvekilleri aday adaylığından sonra bölgeler üzerindeki dengeler ile göz önünde bulundurularak seçiliyor. Genel merkezde uzun süre kaldığım için bu kriterleri biliyorum. Ben Gürpınarlıyım ama ilimizin güney bölgesindeki Başkale, Gürpınar, Bahçesaray, Çatak bölgelerinde ve oralardan göç edip kente yerleşmiş insanların yakından bildiği ve benimsediği isimlerden biriyim. Hatta Hakkari’de bile tanıdık ve akrabalarımız var. Halihazırda Hakkari il başkanlığı yapan isimle de tanıştım bu nedenle, Beytüşebap’tan, Şırnak’tan eş dost ile istişare ettim. Bu insanların da adaylığım halinde desteğini ve çalışmalarını sunacağı sözünü aldım. Demek istediğim şu: Kendi başıma değilim. Eğer de adaylık verilirse çok geniş bir yelpazede bu adaylık çalışmalarımı sürdüreceğim.”

 

“İHTİSASIMI YAPTIM, HAZIRIM”

Karabıyık adaylık gerekçesini de aktararak, görev süresi içerisinde bu adaylık için yeterliği olgunluğa ulaştığını kaydetti. Genel Merkez’in teşkilat bazında isimleri değerlendireceğini ve bunu hiçbir şekilde partisine sırt çevirmeyen teşkilat mensuplarını da değerlendireceğini bildiğini belirten Karabıyık, ayrıca; “Genel merkezin milletvekili mülakatlarında sordukları soru şu: Niçin milletvekili oldunuz? Ben şimdiden bu sorunu cevabını vermiş olayım: Milletvekili aday adayıyım çünkü kendimi hazır buluyorum. 14 yıldır siyasette ihtisas yapıyorum ve kendimi çok iyi yetiştirdim. 14 yıl bilfiil halkımla içiçe kaldığım, memleketimin sorunlarını bildiğim ve çok iyi irdelediğim için, bu sorunları da çözecek sorumluluğa sahip olacağıma inandığım için milletvekili olmak istiyorum. Bizim için her şeyden önce Van özelinde Türkiye genelinde hayati bir önem arzeden çözüm süreci yatıyor elbette. Bölge insanının çözüm ile birlikte yakalamış olduğu huzur ortamını sağlamak ve bu sürece katkı sunmak hiç şüphesiz milletvekilliğimiz en önemli taşı olacak.”

 

KONUŞMASINDA ‘PARALEL’ VURGUSU YAPTI

“Olur, da seçilirsem olmazsa olmazım da, birinci gündem maddem de bölgedeki diğer milletvekilleriyle birlikte bu sorumluluğun altına girmek olacaktır. Çünkü biz huzurun olmadığı, barışın olmadığı ortamlara bizzati şahitlik yapmış insanlarız. Görüyorsunuz, bugün güvenlik güçlerinin kendi içinde bile şuna bağlı, buna bağlı çok rahat provokasyon yapabilen memurlar bile kentte kaoslar yaşatabiliyor. Biz halen bile sürecin böyle hassas olduğu bir dönemden geçiyor. Hal böyle iken nihayete eren bu noktada bunu sahiplenmek gerekiyor. Bu anlamda süreci sekteye uğratan paralel yapının da etkisini göz önünde bulundurarak, kardeşliğime karşı bu yapının müdahalelerine de izin vermemeye çalışıp buna fırsat vermemek için mücadele edeceğiz.

 

“ÖNCE HUZUR SONRA KALKINMA”

Van’ın çözüm süreci ile birlikte kalıcı huzuru elde ettikten sonra kalkınma ve cazibe merkezi kent olma hedeflerini hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Karabıyık; “Van’ın elbette birçok sorunu var. Bunların birçoğunu bir kenara bırakalım ama sadece sınır ticareti üzerine bile saatlerce konuşmak mümkün. Biliyorsunuz insanlarımız bir dönem bundan dolayı günübirlik önemli bir sıcak para elde ediliyordu. Bu yasal bir çerçeve ile kente milli gelir elde etme yönünde kente kazandırılabilir. Bugün yanı başımızda transit geçiş olarak duran ve çalışmaları süren Kapıköy var. Yine bir diğer önemli kapı Gelincik var. Eğer ki huzur ortamının sağlanması ve çözüm sürecinin nihayete ermesi gerçekleşirse elbette ki bizim ekonomiyi de bu kentin cazibe merkezi olmasını da konuşmamız gerekiyor. Bu da hiç şüphesiz sadece benim değil aday olması halinde meclise gidecek tüm siyasetçilerin hedefi olmalıdır. Çünkü bu konumu ile birçok ülkeye açılan ve stratejik önemi bulunan Van’ın en büyük potansiyelinin de Kapıköy olduğunu görmek çok da zor değil. Özellikle gençlerin istihdam sorunu ve bölgenin ekonomisi üzerinde düşünülmesi gereken ve dert edilmesi gereken en önemli hususlardır. Yine yatırım teşvik konusunda teşvikleri bir adım daha öteye götürmek ve Van’ın cazibe merkezi olmasının yanında bir üretim kenti olması yönünde adımların da hızlandırılması gerekiyor.” Dedi.

 

 

“FATİH ÇİFTCİ TEK İSTİSNA”

Geçtiğimiz günlerde açıklanan teşkilatçıların adaylığı ile ilgili MKYK kararını da yorumlayan Karabıyık, Ak Parti’nin yerel seçimden sonra büyük bir kongre sürecine girdiğini bunun için de yeni atanan teşkilat mensuplarının çalışmalarının 2015 seçimlerinin kaderini belirleyeceği için kararın doğru olduğunu belirtti. Karabıyık; “Siyasi partiler genel merkezleri doğrultusunda hareket etmek zorundadırlar. Bakıyorsunuz halen bile bazı illerin kongreleri devam ediyor. Yani yeni seçilmiş teşkilatların ve mensuplarının milletvekili aday adaylığı müracaatları elbette ki orada bir boşluk bıracaktır. Seçim çalışmalarında bir etki edecektir en azından. Çünkü bu insanlar bu partiyi kentte başbakana vekillik yaparak en iyi şekilde idare etmek için seçilmiştir. Genel merkezimizin verdiği aday olmama kararı çok isabetli bir karar olmuştur. Çünkü teşkilatlarımızın büyük bölümü kongrelerden yeni çıkmıştır. Bunun istisnaları olur mu bilmem ama alınan karar doğrudur. Ha bununla ilgili istisnanın birini de Van’da görmüşlüğümüz vardır. Bu da Van tarihinde tek olan Fatih Çiftci beyefendinin adaylığıdır. O hiç temayül veya mülakata tutulmadan milletvekili aday olmaya davet edilmiştir. Bunun istisna olarak kalacağını da düşünüyorum.” Diyerek yorum yaptı.

 

“4 MİLLETVEKİLİNE DE DANIŞTIM”

Son olarak adaylığı hususunu mevcut vekillerle de paylaştığını belirten Karabıyık, bunun için mevcut isimlerden de tam destek aldığını şu ifadelerle dile getirdi. “Mevcut 4 milletvekillerimizi arayarak da onlara aday adaylığım ile ilgili hususu sunup onların desteklerini almak istediğimi söyledim. Kendilerinin de ifadeleri; ‘Sen bu partiye 14 yıldır emek vermişsin. Bu senin en doğal hakkındır. Genel Merkezimiz de emeğin karşılığının, ahde vefanın karşılığının ne olduğunu iyi biliyor. Biz de çıktığın bu yolda daima destekçiniz olacağız. Bize seninle ilgili her şeyde bu emeğini mutlaka anlatacağız.’ Şeklinde oldu.”

 

AK PARTİLİLERE ÖZEL TEŞEKKÜR!

Bu sözlerinin arından partide görev yapan tüm isimlere teşekkür eden Karabıyık, bir teşkilatçı olarak verilen emeklerin kıymetini çok iyi bildiğini belirterek; “Partimizin kuruluşundan bu yana görev aldığım için bunu en yakın bilenlerden biriyim. Belki de benim gibi 14 yıl kesintisiz hizmet yapan nadir isimler vardır. İşte bu yüzden partinin kuruluşundan bu yana emeği geçen 22, 23, 24’üncü dönem milletvekillerinin tamamına, ayrıca gerek Kültür Bakanlığı, gerek Milli Eğitim Bakanlığı ile ilimizi temsil eden Van’ın değerli evladı Hüseyin Çelik’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yine 2001’den bugüne teşkilat kademelerinden görev alanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Görev alıp da şu an görevde olmayan tüm kademede yer almış isimlerin hepsine ayrı ayrı 14 yıllık süre içerisinde verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben bunları neden söyledim? Çünkü ben bir teşkilatçıyım. Teşkilatta görev vermenin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu çok iyi biliyorum. Ama ben 14 yıl bilfiil görev almam bana bu işin emeğinin büyüklüğünü de bilmemi gerektiriyor.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER-ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim