Van BDP Büyükşehir Belediyesi ve Tuşba Eş Başkan adayları Marangozcular ve Sanayi Sitesi esnafları ile buluştu. Ziyaret sırasında Bekir Kaya'yı fark etmeyen Harun Kaplan adlı genç "Kimse benden oy istemesin. Bu yıl ilk oyumu kullanacağım. İlk oyum da Bekir Kaya'nındır" dedi. Daha konuşması bitmeden Kaya'yı karşısında gören genç, heyecanlanarak Kaya'ya sarıldı. Bu durum orada bulanan herkesi hem gülümsetti, hem duygulandırdı. Van BDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hadice Günel ve İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Yeni Marangozcular Sitesi ile Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

EŞ BAŞKANLAR SİTE ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

İlk olarak Marangozcular Sitesi'ne giden eş başkanları, Yeni Marangozcular Sitesi Başkanı Zafer Efeoğlu, Marangozlar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya ve kalabalık bir esnaf grubu karşıladı. Sitenin sorunları ile ilgili konuşan Efeoğlu, sitedeki dükkânların çalışma ruhsatlarının olmadığını bu nedenle kredi çekemediklerini, yine su borçlarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu konuda yardımcı olunmasını istedi. Belediyenin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Efeoğlu, önümüzdeki dönemde çok daha fazla çalışma görmek istediklerini belirtti.

KAYA: ONLARIN ÜÇ KATINDAN FAZLA ÇALIŞMA YAPTIK

Efeoğlu'nun ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, su borçları ile ilgili bilgilerinin olduğunu, faiz affı konusunda yaptıkları başvurunun Sayıştay tarafından reddedildiğini söyledi. Kentteki tüm esnafları ellerinden gelen tüm katkıyı sunduklarını söyleyen Kaya, "Sizlerin sorun ve sıkıntılarını kendi sorunlarımız olarak biliyor ve çalışıyoruz. Biz asla yapamayacağımız bir işin sözünü vermeyiz. Bazıları asla inanamayacakları vaat ve sözler veriyorlar. Şimdiye kadar bu kent için verdikleri vaat ve sözlerin yarısını yapmış olsalardı bu kent cennete dönüşecekti" dedi. 5 yıllık tecrübeleriyle bu dönem kentte yaşanan sıkıntıları çözeceklerini belirten Kaya, "2004-2009 dönemini bizim dönemimizle kıyaslasınlar. Alt yapı, üst yapı olarak da onların 3 katı çalışmamışsak ben bu görevi bırakacağım. Ayrımcılık yapmadan, şeffaf ve beraber hizmet yapacağımızın sözünü veriyoruz” Şeklinde konuştu. Kaya’nın ardından konuşan Çoban ise şeffaflığın temel ilkeleri olduğunu belirterek, 30 Marttan sonra kentte yaşayan herkesin belediye başkanı olacaklarını söyledi.

BDP'LİLERİ BAŞKA PARTİLİLER SANINCA!

Yeni Marangozcular Sitesi toplantısının ardından eş başkanlar Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya geldi. İlk olarak Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş'ı ziyaret eden eş başkanlar ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret eden eş başkanlar yoğun bir ilgiyle karşıladı. Renkli görüntülerin de yaşandığı ziyarette yeni oy kullanacak bir gencin tepkisi ise herkesi gülümsetti. Ziyaret sırasında Bekir Kaya'yı fark etmeyen Harun Kaplan adlı genç "Kimse benden oy istemesin. Bu yıl ilk oyumu kullanacağım. İlk oyum da Bekir Kaya'nındır" dedi. Daha konuşması bitmeden Kaya'yı karşısında gören genç, heyecanlanarak Kaya'ya sarıldı. Bu durum orada bulanan herkesi hem gülümsetti, hem duygulandırdı. 

Editör: TE Bilisim