Van'da 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde Van'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Bekir Kaya ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Van'da yüzde 54 gibi bir oyla seçilen Bekir Kaya önümüzdeki günlerde istifa etmeye hazırlanıyor!

BU İDDİALAR DOĞRU MU?

2009 yılında göreve seçildikten iki yıl sonra KCK kapsamında tutuklanan ve 1 yıl cezaevinde kalan Bekir Kaya, geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimde yeniden belediye başkanı seçilmiş ve Van'da bir rekora imza atmıştı. Özellikle cezaevi sürecinden sonra belediyedeki gidişattan memnun olmadığı söylenen Kaya'nın buna tepki olarak aday olmayı kabul etmeyeceği söylenmişti. Hatta BDP'nin adaylıkları açıkladığı günün bir öncesinde Diyarbakır'da olduğu ve adaylık konusunda isteksiz olduğu belirtilen Kaya'nın kararını son saatlere kadar sürdürdüğü söylenmişti. Buna rağmen adayılklar açıklandığında Kaya yeniden aday gösterilmişti. Son gelen iddialar ise olayın vehametini daha büyük bir şekilde ortaya çıkardı. Edinilen bilgiye göre Kaya, seçimlerden önce "Seçildikten sonra istifa ederim" dedi ve önümüzdeki günlerde istifa etmeye hazırlanıyor.

İŞTE O İSTİFANIN SEBEBİ

Şehrivan Gazetesi olarak biz de modaya uyduk ve siyasi haberlerin eksik olmadığı şu günlerde biz de o furyaya kapıldık. Sayın Kaya ve okuyucularımızın hoşgörüsüne sığınarak o istifanın sebebini şöyle açıklıyoruz:

Editör: TE Bilisim