30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimler öncesi aday adayları hazırladıkları projelerle hem aday olmak istedikleri partilerin yönetimini hem de seçmenin beğenisin kazanmaya çalışıyorlar. Aday adayları bolluğunun yaşandığı ilçelerin başında gelen Edremit İlçesi Belediye Başkan aday adayı İlhan Kaya, hazırladığı projelerle ilçe halkının beğenisin kazanıyor. Bir süre önce ilçede bağımsız bir internet sitesi tarafından yapılan ankette dürüstlüğünden dolayı ilçe halkının büyük bir bölümünün Belediye Başkanı olarak görmek istediği Kaya, şeffaf ve katılımcı belediyecilik şiarıyla çıktıkları yolda, Edremit Belediyesi’nin aylık gelir ve gideri halka açık olacağını söyledi. Belediyenin tüm kalemlerini kurumun internet sitesinde yer alacağını, bilgi edinme hakkının önü açılacağını ifade Kaya, ulaşılabilir bir belediyecilik örneğini sergileyeceklerini vurguladı.

 

KATILIMCI BELEDİYECİLİK


İlçemiz sınırları dâhilinde geliştirecekleri projelerde orada yaşayan insanların da görüşü alınarak ‘Ben yaptım oldu’ mantığını gütmeyeceğinin altını çizen AK Parti Edremit Belediye Başkan aday adayı İlhan Kaya, yapacağı işlerde memnuniyeti en üst düzeyde tutacağını ve haftanın bir gününü tamamıyla halka (Halk Günü) ayıracağını belirtti.
Hazırladığı projelerle adından söz ettiren Kaya, Edremit’i Edremit yapan ve diğer yerleşim birimlerinden ayıran bağları ve bahçeleri olduğunu vurguladı. İlçe merkezi ile özdeşleşen yeşil dokuyu kesinlikle koruyacaklarının altını çizen Kaya, Edremit’i beton yığınlarına teslim etmeyeceğini söyledi.

TOKİ’LERDE SORUN KALMAYACAK


İlçe genelinde yapılan konut sayısı on bini aştığını hatırlatan Kaya, Memur-Sen TOKİ konutlarından başlamak üzere afet konutlarındaki sorunlar en aza indirileceklerini anlattı. Kaya, Konutların bulunduğu bölgedeki kıraç arazileri sosyal donatı ve örnek çevre düzenlemeleri ile ön plana çıkacaklarını dile getirdi.

GELİŞMİŞLİK FARKI EN AZA İNDİRİLECEK


Edremit İlçesi’nin, Çiçekli Beldesi’nin yanı sıra yeni eklenen Süphan, Eminpaşa, Şabaniye mahalleri ile Hacıbekir mahallesinin bir kısmıyla hem yüzölçümü olarak hem de nüfus anlamında büyüdüğünü vurgulayan İlhan Kaya, “Tüm mahalleler ve köyler arası gelişmişlik farkını en aza indireceğiz. Kaynaklar eşit şekilde ve öncelik esaslı kullanılacak. Cazip merkezler oluşturulacak. Yeni eklenen mahallerde örnek caddeler teşkil edilecek. Edremit ilçe merkezindeki canlılık örnek caddelerde de sağlanacak. Oluşturacağımız örnek caddeler için yatırımcı teşvik edilecek. Bu caddelerde gerekirse ruhsat ve benzeri masraflar sembolik düzeyde olacak” dedi.

AVM’YE TAM DESTEK


Kaya, hedeflerinden bir tanesinin ise Edremit’i turizm ve ticaret merkezi haline getirmek olduğunu kaydederek, “Türkiye’de normal standartlarda AVM’si olmayan tek il Van’dır. Uygun arazide AVM yapmak isteyen yatırımcıların önünü açacağız. Edremit sadece Van’ın değil bölge illeri başta olmak üzere Ortadoğu ve Asya için de cazibe merkezi olacak.” Dedi.  

TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLECEK


Bölge turizmine de büyük önem verecekleri kaydeden AK Parti Edremit İlçesi Belediye Başkan aday adayı İlhan Kaya, denizi, sahili, bağ ve bahçeleriyle ön planda olan Edremit’in, özgün ve örnek mimariye sahip evleriyle de ön plana çıkacağını dile getirdi. Ankara Hamamönü evlerinin bir benzerini Edremit’te yapılacaklarını söyleyen Kaya, buna ek olarak da eski Van Evleri Sokağı oluşturarak insana sıcak gelen projelere öncelik verileceklerini belirtti.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM 


Edremit-Eminpaşa Mahallesi’nden başlamak üzere Çiçekli’ye kadar yaklaşık 17 kilometre kıyıya sahip bir ilçe sahil yolu projemiz etaplara bölünerek ve her bir etabı ayrı ayrı özellikleriyle öne çıkarılacaklarını söyleyen Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Örneğin bir etapta kafeler, bir etapta parklar öne çıkacak. Tüm sahil boyunca bisiklet yollarına ağırlık verilecek. Bu iddialı bir proje, belediyenin bütçesiyle altından kalkılabilecek bir proje değil. Ama ‘Çiçekli beldesinden Van’a demir ağı’ projemizi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2023 hedeflerinde yer alan 10 bin kilometrelik demiryolu ağı projesine ekleteceğiz. Ayrıca bu hükümetimiz döneminde Edremit’e kazandırılan en büyük eserlerden biri de marina. Buradan kar amacı gütmeden kaldıracağımız tekneler insanlarımızı Akdamar, Çarpanak, Adır Adası, Altınsaç, İnköy sahilleri, Ahlat ve Adilcevaz gibi merkezlere taşıyacağız”

KAYA: HAYLİM OLAN DENİZ MÜZESİNİ KURACAĞIM


En büyük hayallerinden birisinin de tıp ki İstanbul Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nin bir benzerinin Van’da kurmak olduğu kaydeden Kaya, böyle bir müzenin Van’a çok şey kazandıracağını belirtti. Kaya, “Günümüz dünyasında şehirler artık müzeleriyle konuşuluyor. Hedeflerimiz Edremit’in de bu kategoride yer alarak müzesi ile anılmasıdır” ifadelerini kullandı.

İLHAN KAYA KİMDİR?


İlhan Kaya, 1965 yılında Van’ın Başkale İlçesi’nde doğdu. 1969 yılından bu yana Edremit ilçesinde oturmaktadır. Aile olarak yıllarca ticaretin içinde olan İlhan Kaya, turizm, otelcilik, yol taahhüt işleri, inşaat ve akaryakıt gibi 5 iş kolunda faaliyeti olan şirketlerin yönetim kurulu başkanlıklarını sürdürüyor. Van’da 2 kez Van Vergi Rekortmenleri listesine de giren Kaya’nın, şirketlerinde yüzlerce kişi çalışıyor. Üç dönem üst üste seçildiği Van Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği görevini halen sürdüren Kaya, ayrıca PÜİS’te de çeşitli görevlerde bulundu. Sosyal sorumluluk gereği Vanspor ve Diyanet Derneği yönetimlerinde de görev alan Kaya, aldığı görev ve üyesi olduğu kurumlara sağladığı katkılardan dolayı birçok kez teşekkür plaketi ve takdir belgeleri ile ödüllendirildi. Lise mezunu, evli ve 4 çocuk babası olan Kaya, 44 yıldır yaşadığı ilçeyi yönetmek için aday adayı olduğunu ifade ederek, “Edremit’e ne yapılması gerektiğini bilen biri olarak, dua ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim