7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilleri genel seçimleri için aday adaylık başvuruları ve açıklamaları devam ediyor. Dün Şişli Öğretmen Evi’nde basınla kahvaltıda bir araya gelen Nurcan Alpaslan AK Parti Van Milletvekilli aday adaylığını açıkladı.

 

ALPASLAN: NASIL VAN SEVDALISI OLURUZ?

Özgeçmişi hakkında açıklamalarda bulunan Nurcan Alpaslan, 7 yıldır Van Valiliğin ve Milli eğitim Müdürlüğü’nde proje uzmanlığı yaptığını söyledi. Alpaslan, “Yaklaşık 7 yıldır Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde proje uzmanlığı yaptım. Bana sürekli bu soru soruluyor, 'Hocam siz bizim öğretmenimizdiniz, niye siyasi arena?' diye. Ben çok sayıda öğrencimle çok uzun süre bir arada kaldım. Ama bu sürece girmeme en büyük neden, öğrencilere ve gençlere bir mesaj vermektir. İlimizde 300 bin öğrenci var. Onlara, yaptıkları her işin onların karşısına geleceğini anlatmaya çalışacağım. Şimdi size dağıttığımız kitaplarda yaptığımız projeler var. Bu projeleri her ne kadar kurumlar yapsa da, sonuçta kurumdaki çalışanların büyük emeği olduğunu görüyoruz. Biz nasıl Van sevdalısı oluruz; eğer insanların sorunlarını bilmiyorsak Van sevdalısı olmayız. Bu, sadece sözde kalır. Çalışacağız, sorunları çözeceğiz ki bunun adı Van sevdalısı olsun.” Dedi.

 

“ÇÖZÜM İÇİN MUHAKKAK BİR ARAYA GELMELİYİZ”

Sorunların çözümü için mutlaka bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulayan Alpaslan şu ifadelere yer verdi: "Ben projeler hazırladığımda birçok sıkıntı ve problemle karşılaştım. Ama sorunların çözümü için kurumları iyi değerlendirmek lazım. Şimdi DAKA diye bir kurum var. Dört ili temsilen burada... Birçok sıkıntıyı bu kurum aracılığıyla çözebiliriz. Yine 20 bin öğrencisi olan üniversiteyi iyi değerlendirmeliyiz. Yüzyılımızın iki sihirli sözcüğü var: İletişim ve uzlaşma. Sorunların çözümü için iletişim kurmak ve uzlaşmak çok önemli. Çoluk çocuğumuzun kaderini, şehrimizin sorunlarını çözmeleri için birilerini vekil seçiyoruz. Bu şehrin kaderini birilerinin eline veriyoruz. Onlar gidip Van'ı temsil ediyorlar. Eğer güzel işler yaptıklarında herkes mutlu oluyor. Gazeteciler şehirlerin hafızasıdır. Bir gazete çıkarmak, dergi çıkarmak basite alınmamalı. Kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bazı şehirlerde gazeteciler çok daha üst düzeydeler. Burada da öyle olması için çaba gösterilmeli. Yine iyi bildiğimiz şeyleri başkasına da anlatabilmeliyiz. Biraz konudan uzaklaşmış olabilirim. Ama doluyuz. Yaralarımız var, bunları konuşmak zorundaydım. Tekrar tekrar söylüyorum, sorunların çözümü için mutlaka bir araya gelmeliyiz.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim