ÇALDIRAN

BDP Çaldıran Eş Başkan Adayları Suna Atabay ve Faruk Demir, köy çalışmaları kapsamında Beydoğan (Şêxsucux) köyüne giderek köy sakinleri ile bir araya geldi. Köy girişinde bir grup atlı yurttaş tarafından karşılanan Eş Başkan adayları taziye evinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Burada halka seslenen Eş Başkan adayı Faruk Demir, seçimin Kürtler için bir referandum olduğunu belirterek, bunun için herkesi bu süreçte elinden gelenin en iyisini yapmaya çağırdı. Sınırda her yıl onlarca köylünün mazot kaçakçısı oldu gerekçesiyle öldürüldüğüne dikkat çeken Demir, bu ölümlerin AK Parti’nin emriyle gerçekleştiğini ifade etti. Halkı bu ölümlerin sorumlusu olan AK Parti’den sandıkta hesap sormaya çağıran Demir, “AKP bunun yanıtını 30 Martta sandıkta en iyi şekilde alacaktır” diye konuştu. Daha sonra Beydoğan Köyünden ayrılan BDP heyeti Yukarı Dikme Köyüne geçerek burada halkla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Eş Başkan adayı Suna Atabay, AK Parti’nin yürütmüş olduğu ve yürütmekte olduğu kirli siyasete dikkat çekerek, “Barış sürecine destek vermek ve bu sürecin en iyi bir şekilde ilerlemesi için 30 Mart günü yapılacak olan seçimde Partimize sahip çıkalım” diye konuştu.

EDREMİT

Seçim çalışmaları kapsamında Süphan ve yeni TOKİ’de düzenlenen aile ziyareti ve halk toplantılarına katılan BDP Edremit Eş Başkan Adayları halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. BDP Edremit Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdülkerim Sayan seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. Eş Başkan adayları son olarak Süphan Mahallesi’nde ve yeni TOKİ’de düzenlenen ev ziyaretleri ve halk toplantılarında mahalle sakinleri ve TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldi. Yeni TOKİ’de düzenlenen halk toplantısında konuşan Eş Başkan Adayı Abdulkerim Sayan, AKP’nin TOKİ’leri adeta bir toplama kampına çevirdiğini ve depremzedelere TOKİ konutlarını yüksek fiyatlarıyla satıp yandaşlarına peşkeş çektiğini belirterek, “AKP her zamanki gibi TOKİ’leri sattıktan sonra vatandaşlarımızı yüz üstü bırakmıştır.” Dedi. Sayan’ın ardından söz alan Eş Başkan Adayı Sevil Rojbin Çetin’de gelinen siyasal süreç ve seçimlere ilişkin halka bilgi verdi.

ERCİŞ

BDP Erciş Belediye Eş Başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan seçim çalışmalarına mahalle toplantılarıyla devam ediyor. Eş başkan adayı Diba Keskin Salihiye Mahallesi Bağlar Sokak ve Solaha (Solaxa) mahallesi toplantılarına katıldı. Keskin katıldığı kadın toplantılarında kadınlardan destek istedi. Keskin, kadınlara hitaben yaptığı konuşmada “Ben ne sizi ne de başkasını işe alacağım gibi konuşmalar yapmam. Ya da para vereceğim diye sizden oy istemiyorum. Ben size hizmet etmek için kadınların gücünü, neler yapabileceğini insanlara göstermek için oyunuzu istiyorum. 3 senedir deprem olmuş ve Erciş deprem havasından ve görüntüsünden kurtulamamış. Benim çocukluğumun gençliğimin geçtiği Erciş bu kadar kirli değildi. Erciş’in yolları, temizliği, yeşilliği, o temiz havası halen aklımdadır. Bu görüntü bizim yeşil ve güzel Erciş’imize yakışmıyor. Erciş neden Van gibi olmasın, Diyarbakır gibi olmasın” dedi.

“HALKIMIZ ARTIK DİNLE KANDIRILAMAMAKTIR”

BDP Eş başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan daha sonra Aşağı Işıklı köyünde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Burada kadınlar eş başkan adayı Diba Keskin’i büyük bir coşku ve alkışlarla karşıladı. Toplantıda konuşan Eş Başkan adayı Abdurrahman Çağan, Kürtlerin bu seçimlerde ve bundan sonraki yaşamlarında birlik olmaları gerektiğine ve AK Parti’nin artık Güneydoğu ve Doğuda prestij kaybettiğini belirterek, “AKP Erciş’te BDP’nin güçlü olduğunu gördü ve Kürtlerin arasına nifak sokmaya çalışıyor. Erciş’te birçok dedikodu yaparak halkı bize karşı kışkırtıyor. Bilmiyorlar ki artık Ercişliler artık böyle oyunlar gelmez. Halkımızı artık dinle kandırılamamaktır” dedi. Toplantıda söz alan Aşağı Işıklı Köyü sakinlerinden İhsan Ekici ise, depremde belediyenin “Siz BDP’lisiniz sizin partiniz biz değiliz, oyunuzu kime verdiyseniz ondan yardım isteyin” diyerek o zor durumda böyle bir tavır sergilediğini ifade etti. Bunun üzerine Eş başkan adayı Diba Keskin, “Bizim parti ahlakımız insanları eşit tutmak kime oy verirse versin, rengi, dili, dini ne olursa eşittir. Bu Allah katında da böyledir bizim anlayışımızda da” dedi. Eş başkan adayları daha sonra Çelebibağı beldesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. 

Editör: TE Bilisim