Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, seçim çalışmaları sürdürürken bir taraftan da çözüm sürecini anlatmaya devam ediyor. Son olarak Van Ziraat Odası’nı ziyaret eden Orhan burada da sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Sürecin tüm sektörlerde olduğu gibi eski günlerini arayan tarım ve hayvancılık için de önemli olduğunu söyleyen Orhan’a Başkan Özgökçe’den tam destek geldi. Özgökçe de sürecin nihayete ermesi gerektiğini vurgulayarak, yatırımcının Van konusunda en çok güven ortamını önemsediğini kaydetti.

Kent genelindeki seçim çalışmalarını devam ettiren AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan kent genelindeki STK ve meslek odalarını ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van Ziraat Odası’nı ziyaret eden Orhan’ın en önemli gündem maddesi ise çözüm süreci oldu. Gittiği her yerde bir taraftan yerel seçime yönelik çalışmalar yaparken bir taraftan da başlatılan çözüm süreci hakkında bilgiler veriyor. Son olarak Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe ile ziyaret eden Orhan’ın gündemi yine süreç ve yatırımlar oldu. Sadece seçim dönemi değil Van’daki STK’lar ile süreç içinde sürekli olarak bir araya geldiklerini ve ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Gülşen Orhan, bu ziyaretin sadece bir seçim turu olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. Orhan, Ziraat Odası ziyaretinde şu ifadelere yer verdi; “Hükümetimizin bu konuda camianız ile ilgili çok önemli teşvik, hibe ve düşük kredili destekleri ve çalışmaları söz konusudur. Yine aynı şekilde yerel seçimler de başta memleketimiz için, demokrasi için ve halkımız için büyük önem taşımaktadır. Memleketin kalkınması ve daha iyi yatırımların yapılması anlamında yerel yönetimler de çok önem teşkil etmektedir ve bu konuda büyük değişimlerin de olacağını ifade etmek istiyoruz. Ziyaretimizin genel mahiyeti budur. Tabi ki yine takdir halkımızındır. Süreci, Türkiye’nin gündemini, Van’ın gündemini her yönüyle inceliyor vatandaşla istişare ediyoruz.” dedi.

ÖZGÖKÇE: “HERKES İRADESİNİ ORTAYA KOYACAKTIR”

Orhan’ın bu sözleri üzerine konuşan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe ise kent milletvekillerinin kentin sorunlarını birinci ağızdan dinlemelerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, “Van yıllardan beridir geride kalmış bir ildir. Daha sonrasında yaşanılan depremden dolayı da büyük sıkıntılar yaşadık. En son olarak da ilimiz büyükşehir oldu. Büyükşehir olmakla birlikte de yine birçok sıkıntıyı beraberinde getirdi. Bu konuda sizlerin STK’ları dinlemeniz hakikatten çok önemli bir adımdır. Bunların yanı sıra ayrıca her kurumun idarecilerini dinlemek ve sorunlara çözüm olmakta güzel bir harekettir. Bundan önce ve özelliklede depremde yaptığınız çalışmalar, gecenizi gündüzünüze kattığınızdan dolayı halkımız adına yine sizlere teşekkür ediyoruz. Bu sorunların hepsi bir kerede çözülecek sorunlar değildir. Bu sorunlar biz diyalog içerisinde oldukça çözülecek ve bizlerde yol alacağız. Bundan önce sorunlarımıza çözüm oldunuz yine olacağınızı da çok iyi biliyoruz. Bunun yanı sıra seçim dönemi için biz söyleyecek bir şeyimiz olamaz. STK’lar olarak bizlerin bunu konuşması ve siyasete girmesi yanlış olur. Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğimiz sizin de bu konuda çalışmalarınız ortadadır ve halkımızın bunları göz önünde bulunduracağını ve en iyi seçimi yapacaklardır. Bizim 15-16 bin çiftçimiz bulunmaktadır. Bu çiftçilerimiz için yapılanlar elbette göz önünde bulundurulacak ve dikkate alınacaktır. Bu seçimde herkes kendi iradesinin en iyi şekilde ortaya koyacak ve seçimini yapacaktır.” Dedi.

ORHAN: DEMOKRASİ YIKIP DÖKMEK DEĞİL

Bunun üzerine konuşan milletvekili Gülşen Orhan ise fikirlerin beyan edilmesinden fazlasıyla memnuniyet duyduklarını belirterek, her türlü eleştiriye açık olduklarını söyledi; “Yanlışlarımızdan her zaman ders çıkarırız. Ama hükümetimizin yaptığı büyük değişim, yatırım ve demokrasi hamleleri göz ardı edilmeyince bundan memnuniyet duyuyoruz. Bildiğiniz üzere daha önce ki sayısız görüşmelerde bir ilin büyümesi ve kalkınması bütün sektörlere yansır demiştik. Turizmden-eğitime, tarım hayvancılıktan-sağlığa bütün sektörlerde daha iyi bir yere gelmek için ülkenin de huzur içerisinde olmasının çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz. Memleketin ayağa kaldırılması ve memleketin kalkınması bunlar ile bağlantılıdır. Etrafımıza, yaşamımıza, hükümetin halka sunmaya çalıştığı olanaklarına baktığımızda büyük bir değişimin yaşandığını görebiliriz. Birilerinin yok demesi bunların hiçbirini gizlemiyor. Biz bu noktada hiçbir zaman geriye gitmedik hep ileriye doğru gittik. İnşallah bu her zamanda böyle devam edecektir. Bizim hükümetimiz, partimiz her zaman hesap sorulabilen bir kurum olmuştur. Halk bu sorgulamayı, sorumlu kıldığı, vekâlet verdiği kurumlardan her zaman isteyebilmelidir. Halk eğer ki bir kurumdan hesap soramıyorsa o kuruma sorunları ve soruları götüremiyorsa o kurumlar icraatlarında başarılı ve kalıcı olamazlar. Bir ülkede demokrasi tesis edildiği zaman o ülkede demokrasi alanları da genişler. Bu alanlar genişlediği zaman sesler çoğalır. Eskiden bu ülkede insanlar yok sayıldılar, şimdi ise demokratik alanın genişlemesiyle beraber kendilerini ifade edebiliyorlar, bunun kaide ve kuralı bellidir. Başkalarının hakkını ve hukukunu gasp etmek başka bireydir, demokrasi bu değildir. Demokrasi kırıp, dökmek, incitmek değildir. Biz halk olarak bu sancılı dönemin üstesinden itidalli durarak geleceğiz.”

“SÜREÇ GÜNDEMDEN DÜŞMEMELİ”

Konuşmasının bir bölümünde ise yine çözüm sürecinden bahseden Orhan, bu konuda özellikle kentteki STK ve meslek kuruluşlarından destek beklediklerini kaydetti. Bu konuda hem hükümet hem de Van milletvekilleri olarak her türlü eleştiriye de hazır olduklarını belirten Orhan ayrıca; “Sizin temsil ettiğiniz oda hakkında konuşmak gerekirsek, bu konuda hükümetimizin yani Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu destekler bulunmaktadır. Bu konuda çiftçiler ve hayvancılık ile uğraşanlar bu desteklerden yararlandılar. O yüzden hayvancılık eski günlerine geri döndü. Çiftçiler yeni alanlara yönelmeye başladılar, modern üretimle tanıştılar. İstiyoruz ki hükümet bu istikrar içerisinde devam etsin. İstikrar sürerse bu memleketin kalkınması daha hızlı olur. Tabi bunun yanında ekonumide bir dalgalanma olduğu zaman, bu esnafımızdan tutun yatırımcımıza kadar soframıza kadar geliyor ve bizleri etkiliyor. Ama hükümet bunu yine halkımıza yansıtmamaya, kendi bünyesinde eritmeye çalışıyor. Devletin olanaklarından karşılamaya çalışıyor. Şu an yaşanan tablo da budur. Çözüm süreci bu noktada çok önemlidir. Biz gittiğimiz her kurumda ve her yerde buna değiniyoruz ve bunun her zaman gündemde kalmasını istiyoruz. Sizden ve camianızdan da siyasi tercihiniz ne olursa olsun sürece destek olmanızı istiyoruz. Ayrıca sizin, hükümetten yeni beklentileriniz adına bize iletecekleriniz varsa onları da bildirmenizi isteriz. Bu konuda sizlere her zaman kapımız açıktır. O makam sizlerin ve tüm vatandaşımızın makamıdır.” Dedi.

ÖZGÖKÇE; “AK PARTİ DIŞINDA KİMSE ÇÖZEMEZ”

Son olarak söz alan Özgökçe ise çözüm süreci konusunda hükümetin destekçisi olduklarını kaydederek bu konuda güven ortamının sağlanmasının da önemli olduğunu söyledi. Özgökçe sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizlere sunduğunuz bu desteklerden ve bizlere verdiğiniz bu desteklerden gerçekten çok memnunuz. Özellikle çözüm süreci bu memleket için çok önemli bir yere sahip bu yüzden bizlerin bu sürece destek olmamız ve bunu korumamız gerekmektedir. Çözüm süreci ile birlikte memleketimize özelliklede OSB’ye büyük yatırımlar için başvuru yapanlar oldu. Yaşanılan son olaylardan dolayı süreç biraz durmuş durumda, buda yatırımcıları etkiliyor. Yatırım yapmak isteyenler öncelikle huzurdan bahsediyorlar. Yatırımcılar buradan çok memnunlar ancak ilk olarak sorulan soru “Güven var mı?” sorusudur. Bu yüzden bizim hükümetten isteğimiz bu çözüm sürecine ara verilmemesidir. Çözüm süreci sıkı sıkı sarılmalı ve asla boş bırakılmamalıdır. Bu sorun çok kısa bir sürede çözüme kavuşmaz ise yapılan yatırımlar bu memlekette yetmiyor. Verilen teşvikler bu memlekete yetmiyor. Köyde yaşayan insanların oturacak doğru düzgün bir evleri bulunmuyor. Öncelikle bu köylülere sahip çıkmak, köyü cazibe haline getirmek ve köyden göç almamak. Bunları yapalım ki çiftçilerim ve hayvanlık yapan insanlarımız daha iyi bir yere gelebilsinler. Halkımız çözüm sürecine adapte olmuş durumda bu yüzden buna önem verilmelidir. Bunu da AK Parti iktidarı çözebilme kapasitesine sahiptir. AK Partiden başka hiçbir hükümetin bunu çözebileceğini düşünmüyoruz. Bu konuda desteklerimizi veriyoruz ve bu şekilde devam ederse bizim desteklerimiz her zaman devam edecektir.”


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim