AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Fevzi Özgökçe, Tuşba’da yürüttükleri seçim çalışmalarını değerlendirerek, “Van halkı bir şekilde politize olmuş ama hizmetin önüne geçmeyecek. Hangi partilisine giderseniz gidin insanlar artık hizmet istiyor. Biz projelerimizle halka gidiyoruz, birileri ideolojik siyaset yapıyor. Herkes çıksın projeleriyle, yapacaklarıyla konuşsun.” Dedi.

AK Parti Tuşba Adayı Doç. Dr. Fezvi Özgökçe beraberinde Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve partililer ile birlikte Şehrivan’ı ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında kent genelindeki ziyaretlerini sürdüren Özgökçe, çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını dile getirerek projeleri ile gittikleri halkın kendilerine ciddi bir teveccüh gösterdiğini kaydetti.

“KİMSEYE SALDIRMIYORUZ, TAŞ ATMIYORUZ”

Vatandaşa sadece hizmet için gittilerini ve projelerle konuştuklarını belirten Özgökçe, biz “Güzel şeyler yapmaya niyetliyiz.” Diyerek başta Osman Nuri Gülaçar olmak üzere birlikte büyük projeleri hayata geçirmek için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Bizim en büyük artımız projelerle halka gidiyor olmamız. Kimseyi kırmıyor, dökmüyor ve taşlamıyoruz. Biz insanlara gülle gidiyoruz. İnsanlarla muhabbet edip, onların sorunlarını dinliyoruz. Halkla çok güzel de bütünleştik. Gittiğimiz her yerde de insanlar bize bu sahiplenmeyi de gösteriyor. İnsanlar kendileri gibi yaşayan, kendi ortak değerlerine sahip olan ve kendilerine hizmet yapacağı inandığı siyasetçi görmek istiyor. İnşallah nasip olursa, biz de güzel şeylere imza da atmak istiyoruz.” Dedi.

“VANGÖLÜ ÖLÜYOR BELEDİYE EL ATMIYOR”

Tuşba’da halka uygulanabilir ve bu halkın yıllardır mahrum kaldığı hizmetleri anlattıklarını belirten Özgökçe, sadece Tuşba’nın değil diğer tüm ilçelerin de ortak derdi olan Van Gölü’nün bu anlamda hayati bir önem taşıdığını kaydetti. Her geçen gün Van Gölü ile ilgili ‘Ölüyor, bitiyor, kirleniyor’ şeklinde haberlerin çıkmaya devam ettiğini ama yetkili isimlerin buna ‘dur’ demek için hiçbir şey yapmadığını kaydeden Özgökçe; “Van Gölü ölüyor belediye bir el atmıyor, Van Gölü ölüyor arıtma tesisi çalıştırılmıyor, Van Gölü ölüyor etraftaki katı atıklar tamamen harabe bir şehri andırıyor. Van Gölü ölüyor ama göl çevresinde hiçbir belediyenin çakılı bir çivisi bile yok. İşte biz artık buraları yaşanabilir yerler haline getirmek istiyoruz. Bu kenti vahşi çöp depolarından kurtarmak istiyoruz. Üstelik hedefimiz de bu sorunları çözmek için 2015 yılı. Yoksa bir dönemin sonuna kadar bu sorunları çözme sözü vermekle, seçime birkaç ay kala asfalt dökmekle bu iş olmaz. Biz düşünerek, tartarak, ölçerek bu kente güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“İDEOLOJİ BİTMİŞ, İNSANLAR HİZMET İSTİYOR”

Gerek AK Partili gerek BDP’li seçmenin artık hizmet istediğini ve ziyaret ettikleri her yerde ideolojiden çok hizmetin ön plana çıktığını belirten Özgökçe konu ile ilgili olarak; “Yerel yönetimlerde artık ideoloji bitmiş. İnsanlar uyanmış artık. Çünkü bizzat ziyaretlerimizde görüyoruz. Vatandaşın suyu yok, elektriği yok, imarı yok, ruhsatı yok. Yani ben Kürdüm demekle bu sorunlar da çözülmüyor. İnşallah biz işte bunlara önem verip hepsini en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Bu toplumun bir bireyi olarak işte bunları çözmeyi kendimize şiar edindik. BDP’lisi de CHP’lisi de, MHP’lisi de bizi oldukça iyi karşılıyoruz. İnsanlar artık bize inandıklarını söylemeye çalışıyor.” Dedi.

“ADAY BENİM, VARSA BENİMLE İLGİLİ BİR ŞEY BUYRUN!”

Tuşba başta olmak üzere Van’ın dört bir yanında yıllardır çözülmeyen ve çözülmesi beklenen bir çok sıkıntının olduğunu kaydeden Özgökçe, buna rağmen BDP’li ve diğer siyasetçilerin halka bunları anlatmak yerine olaya genel seçim gözüyle bakıp Erdoğan’ı kötülemeyi tercih ettiklerini söyledi. “Aday benim, varsa benimle ilgili bir konu söylesinler” diyerek; “Bakın bütün sokaklarımız karanlığa gömülü durumda. Aydınlatmasından tutun her şeyine kadar yarın bunları belediye üstlenecek. Bu noktada belediyeyi ilgilendiren birçok noktada biz elimiz kolumuz bir şekilde bekliyoruz. Şehir tamamen yorgun, yıpranmış ve büyük köy hüvviyetinde bekliyor adeta. Ama biz bu kendi göl kentli, şehir kentli yapmaya kararlıyız. Son katıldığımız bir ev toplantısında çoğunluğu da BDP’li olan bir toplantımızda konuştuk. Şunu gördük vatandaş artık hizmet istediğini açıkça dile getiriyor. Vatandaş “Bize hiçbir projeden bahseden olmadı” diyor. Mantık sadece taşlama, insanları kötüleme, yerel yönetimler konuşmak yerine genel seçim başbakana, hükümete saydırılıyor. Aday benim. Benim ile ilgili söylenecek bir şey varsa söylesinler. Bizim projemiz ile ilgili söylenecek bir şey varsa söylesinler.” Şeklinde konuştu.

“HERKES ÇIKSIN PROJELERİYLE KONUŞSUN”

İktidar partisi olmanın avantajlarını hükümet olarak belediyelerde en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Özgökçe konu ile ilgili olarak; “İnsanımız kesinlikle hizmet istiyor. Hatta katıldığımız toplantıda bir vatandaş diyor ki: ‘Hocam biz kesinlikle bu seçimde hizmetten yana olacağız, sizden yana olacağız. Çünkü siz hizmetten, projeden, işten bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın ama kim bana hizmetten bahsedecekse biz ondan yana olacağız.’ Bu da demek oluyor ki evet bir gerçek var, insanların büyük bölümü politize olmuş ama hizmet anlamında da hala bilinçli bir ortam var. Bakıyoruz insanlar hizmete ciddi anlamda susamış. Karşılığında biz ne yapıyoruz biz de vatandaşa hizmetten bahsediyoruz. Biz kimseyi kötülemiyoruz, kimsenin adayına laf etmiyoruz. Biz belediyeye talibiz ve hizmet anlatmak için oradayız. Herkes çıksın projesini anlatsın. Bu bir hizmet yarışıdır çünkü. Biz de istiyoruz ki Van için gecikmiş bu hizmetleri yerine getireyim. Artımız da güçlü bir hükümetimizin ve bu hizmetleri gerçekleştirecek bakanlarımızı da etkili kullanabilecek olmamız. Umarız bunu da gerçekleştiririz.” Dedi.

“TUŞBA’NIN 4 ÖNEMLİ İŞ ALANI VAR”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıkladı projelerden biri olan ‘Güneşin Kenti Tuşba’ projesinin de bu anlamda Tuşba’nın en önemli projesi olacağını ve bu yatırım sayesinde Tuşba’nın baştan aşağı değişeceğini kaydeden Özgökçe, bunun dışında Tuşba’da kale niteliğinde 4 önemli sektörün olduğunu kaydetti. Özgökçe; “Bizim 4 önemli kalemiz var. Birincisi eğitim. Bunu rektörümüz ile de konuştuk. İnşallah nasip olursa orada kongre merkezleri oluşturacağız. Yine turizmin merkez üssü haline getireceğiz. Sanayimizi en verimli şekilde kullanıp, bir de en önemli alan olan tarımda zirveye çıkmaya çalışacağız. Burada alternatif ürünler üreterek Tuşba’yı tarım merkezi haline de getirip istihdamı geliştirecek altyapılar da oluşturacağız inşallah. Ki bunun dışında bizim ilk hedefimiz hafif raylı sistem. Van gibi bir yerde de imkânsız değil. Bunun dışında ulaşım ve bilumum sıkıntılar ile ilgili birçok sıkıntımız var. Bunların hepsinin yapılacağının sözünü halka da veriyoruz sizlere de.” Dedi.


Ömer Aytaç AYKAÇ / Şehrivan

Editör: TE Bilisim