ŞEHRİVAN ÖZEL/YUNUS EMRE AYKAÇ

 

Partiler dün saat 17.00 itibariyle listelerini YSK’ya teslim edip adaylarını açıklarken, milletvekili adayları konuşulmaya devam ediyor. Hem AK Parti’nin hem HDP’nin Van adayları tartışılmaya devam ederken iki listedeki sürpriz isimler ve liste dışı kalanlarla ilgili eleştiriler de sürüyor. İki partinin de listesi tartışılırken Van’ın iş dünyasının önemli isimlerinden birisi bağımsız aday olarak siyasete atıldı. Erciş’li iş adamı listelerin eleştirildiği bir dönemde şüphesiz önemli adaylardan birisi olarak öne çıktı.

 

7 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmaları hızla sürerken Vanlı işadamı Murat Silahtaroğlu bağımsız adaylığını açıkladı. Dün YSK’ya resmi başvurusunu yaparak Van’da bağımsız aday olan Silahtaroğlu adaylık sonrası Şehrivan’a konuşurken, adaylığı ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

SÜRPRİZ ADAYLIK!

 

Partilerin listelerini açıklamayarak son dakikaya kadar gizli tutarken itirazların bitmediği işadamı Murat Silahtaroğlu flaş bağımsız aday olarak göze çarptı. Adaylığı ile birçok kesimi şaşırtan Silahtaroğlu, yaptığı değerlendirmede önemli kesimlerin ihmal edildiği kentte büyük bir çoğunluğun temsilcisi olmak ve dertlerine çözüm üretmek için öne çıktığını kaydetti. Silahtaroğlu yaptığı açıklamada; “Biz de demokratik hakkımızı kullanarak Van’a hizmet ve sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık. Van’ın yabancısı değiliz. Anne tarafından Van’ın yerli ailelerinden gelen baba tarafından ise 5 kuşaktır ticaret ile uğraşan bir aile mensubuyum. Van’ı da Erciş’i de bilen ve insanların sıkıntılarına bizzat şahitlik eden bir yatırımcıyım. Bunların hepsinin adaylığımda ve seçilmem halinde benim için büyük artı olacağı kanaatiyle temsiliyete aday oldum.” Dedi.

 

“TECRÜBELERİMİZİ HALK İÇİN KULLANMAK İSTİYORUZ”

 

Türkiye genelinde birçok kentte önemli yatırımları bulunan ve her yıl Erciş’in vergi rekortmenlerine adını yazdıran Silahtaroğlu, adaylığı ile ilgili olarak ayrıca; “Van’ın şu anda çözülmeyi bekleyen önemli sorunları var. Elbette ki diğer partilerde aday olup göreve talip olan arkadaşlar var. Ama biz hiçbir partiye bağlı kalmadan bizi de destekleyen önemli bir kesimin temsilcisi olacağız. Çünkü böyle bir kitle olduğunu biliyoruz. Aile olarak da bilinen ve uzun yıllardır adı bilinen bir aileye mensubuz. Yıllardır edindiğimiz tecrübeleri şimdi halkı için kullanmanın zamanıdır. Bürokrasi ve siyasetin başkenti olarak bilinen Ankara'da Van'ı ve Erciş'i en iyi şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır. ” Dedi.

 

MURAT SİLAHTAROĞLU KİMDİR?

 

Murat Silahtaroğlu, 1964 yılında Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim ve iş yaşamını birlikte sürdüren SİLAHTAROĞLU, ilk, orta ve lise öğrenimini ERCİŞ’TE, yükseköğrenimini ise Dicle Üniversitesinde sürdürdü. Memleketinde geçmişte Sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan ve parti başkanlığı yapan Silahtaroğlu Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar birliği inşaat meclisi yönetiminde sektörünü en iyi şekilde temsil etmektedir. Murat Silahtaroğlu, çok sayıda sektördeki başarılarla dolu iş deneyimine inşaat sektöründe devam etmektedir.1991 de kurumsal şirket profilini Silahtaroğlu İnşaat bünyesinde topladı ve firmasını Türkiye’nin sayılı şirketleri arasına soktu. VAN, Ankara ve İstanbul’da konusunda uzman iş arkadaşlarıyla bir yandan modern kentlerin kurulmasına katkı sağlarken, diğer yandan memleketinden hiç çıkmadı. Tam anlamıyla ERCİŞ sevdalısı olan Silahtaroğlu hali hazırda Türkiye’nin en önemli projelerini inşa etmeye devam ediyor. Silahtaroğlu kurduğu yapıda 1400’ü bulan personel istihdamının büyük çoğunluğunu memleketi Erciş'ten tercih etmiştir. Projeleriyle, bakış açısıyla memleketine katkıda bulunmaya kendini adamış bir kişilik olan Silahtaroğlu, ailesiyle ve geçmişiyle kararlı bir şekilde memleketine hizmet eden Silahtaroğlu Türkiye'nin sayılı iş adamlarından biri olmuştur. Silahtaroğlu Van da defalarca vergi rekortmenleri listesine girmiş ve bölgeye hizmet etmiştir.

Editör: TE Bilisim