Önder Altınal/Şehrivan

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış ve İlçe Başkanı Ahmet Kulaz, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

TANIŞ: AİLEM OLARAK SİYASET DÜŞÜNMÜYORDUM…

6 yıllık Gürpınar ilçe başkanlığı yaptığını belirten Tanış, daha sonra yaşanılan birkaç sorundan dolayı görevine ara verdiğini belirtti. Aylığı konusunda açıklamalar yapana Tanış şu sözlere yer verdi: “Malumunuz ülkemiz yeni bir seçim sürecine girmektedir. 30 Mart 2014 seçimleri şimdiden ilimize, ilçemize, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi yaklaşık olarak 6 yıllık AK Parti Gürpınar İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. 23 Haziran’da işlerimde ki sıkıntılar dolayı bir süre bu görevime ara verdim. 2014 seçimleri için şahsım ve ailem olarak siyaset düşünmüyordum. Böyle bir programın olmadığı daha önce bazı dostlarımla ve basım mensupları arkadaşlarım ile paylaşmıştım. Bunun neticesinde sizin de bildiğiniz gibi 15 Kasım partimizin tüzük gereği olarak aday müracaatlarının son günüydü ve benim herhangi bir müracaatım olmamıştı. Ancak seçim işleri başkanlığımızın yayımladığı bir genelgede diledikleri adayları 18 Şubat’a gününe kadar davet edebileceklerini duyurmuştular. Bu doğrultuda yanılmıyorsam 17 ya da 18 Kasım’da Sayın Başbakanımızın özel kaleminde şahsıma bir telefon geldi. Benim aday olmam istendi. Ben işlerimdeki yoğunluğu ve sıkıntılara ne kadar dile getirdiysem de ikinci bir telefonla bu yarışta bizlerde görev verilirse var olabileceğimizi, Sayın Başbakanımıza ve Genel Başkanımıza ilettik. Tabi kaderden ve kısmetten hiç kimse kaçamaz. Cenabı Allah kaderimize yazmışsa bu olacaktır.”

“ADAY GÖSTERİLDİK ÇÜNKÜ SAMİMİ ÇALIŞTIK”

Öte yandan Gürpınar halkının da aday olmaları noktasında ciddi talepleri olduğunu belirterek, gerek muhtarlardan gerekse de teşkilattan ciddi talepler geldiğini kaydetti. Bu davetleri almalarının altında samimi çalışmalarının yattığını belirten Tanış, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Altı yılık ilçe başkanlığı döneminde biz halkımıza, seçmenimize çok samimi davrandık. Yani imza yetkimiz olmadığı halde sadece talepleri iletme makamı olduğumuz halde Gürpınar’da çok güzel işler yaptık ve buraya çok iyi yatırımlar getirdik. En azından şu ilkelere dikkat ettik Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözü vermedik. Hayrullah Tanış olarak da bu altı yıl süre zarfında verdiğimiz her söz yerine gelmiştir. Bu teveccühlere yok diyemezdik bu insanların ve bu kitlenin bu taleplerine yok demek şansımız olmadı ve bu konuda gerek ailemiz ile gerekse de büyüklerimiz ile görüştük ve bu yarışta olduğumuzu ilan ettik. Nitekim geçen hafta sizler de takip ettiniz Partimiz adayları açıklarken bizim ismimiz de Gürpınar adayı olarak açıkladı ve bizim adaylığımızda bu şekilde resmi açıklama ile kesinleşti” sözlerine yer verdi.

TANIŞ: BU COĞRAFYADA BAŞKANLIK YAPMAK ZOR

Gürpınar’ın yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Tanış, bu coğrafi şartlarda belediye başkanlığı yapmanın zor olduğunu söyledi. Tanış, “Gürpınar yüz ölçümü bakımından 4 bin kilometre karelik bir alana sahip ve Türkiye’nin de en büyük ilçesidir. Bununla birlikte yaklaşık olarak 14 vilayetten de büyük bir yüz ölçüme sahiptir. Böyle bir coğrafyada belediye başkanlığı yapmanın çok kolay olmadığı bizlerde çok iyi bilmekteyiz. Bununla birlikte ilimiz büyükşehir unvanına sahip olmuştur. Şu an ki belediyemizin 7 mahallenin sıkıntılarını çözecek ekipmanlara sahip olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Yeni kurulacak büyükşehir belediyesinin de çok zor olacağını, yeniden yani sıfırdan kurulacağını ve bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama hamdolsun bu konuda ekipmanlarımız çalışıyor ve inşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Bunu gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz ve herkese deklare ediyoruz. Ancak yeni kurulacak belediyenin arkasında iktidarın gücü olmaz ise o belediyenin çok iyi işler yapacağını düşünmüyorum ve bu beklenilmez de ban göre. Çünkü iktidarın gücü çok önemlidir. Bu konuda İstanbul büyükşehir, Ankara büyükşehir ve özellikle de Van ile ilgilenen Konya büyükşehir belediyesinin bu konuda desteklerinin arkamızda olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Cenabı Allah hiçbir zaman bizleri mahcup etmesin. Seçmenimizi bize karşı mahcup etmesin. Ve ben bundan dolayı her zaman şu duayı ediyorum. Eğer ki ben Gürpınar’da tüm seçmenlerime adaletli davranmayacaksam, eğer ki ben kamu kurum ve kuruluşlarının malını koruyamayacaksam Allah bu görevi bana nasip etmesin. Çünkü bu aldığımız mesuliyet çok büyüktür, eğer ki biz bunu mesuliyeti yerine getiremeyeceksek bunun vebali de çok büyüktür” dedi.

TANIŞ: ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Şu ana kadar Gürpınar esnafını ve birçok köyü ziyaret ettiklerini belirten Tanış şu sözler yer verdi: “Seçim çalışmalarımıza geçtiğimiz günlerde başladık. Bu konuda teşkilatımızı ziyaret ettik. Daha sonra ilçe başkanımız ile birlikte Gürpınar’daki esnaflarımızı ziyaret ettik. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde yine köy ziyaretlerinde bulunduk ve 2 bin 500 kişiye hitap eden bir bölgede seçmenimiz ile bir araya geldik. Bu konuda herkesin elini sıktık ve büyük kalabalıklar tarafından karşılandık. Tabi bu işin birinci turudur. Bu ziyaretlerimiz sürdüreceğiz ve her yere ziyaretlerde bulunacağız. Bunun yanı sıra Sayın Başbakanımızın belirlediği rota çerçevesinde sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Gözlerinin içine bakmadığımız hiçbir seçmenimizi bırakmayacağız. Derdini dinlemediğimiz hiçbir vatandaşımız kalmayacak. Bu seçim süreci inşallah hayırlara vesile olur.”

ATAN’IN DA SEÇMENİ AK PARTİLİ BİZİM DE!

Öte gazetemiz Şehrivan’ın iki dönem üst üste farklı partilerden aday olmasına rağmen son dönem AK Parti’ye geçen ve halen başkanlığı yürüten Fuat Yaşar Atan’ın kendilerine destek verip vermeyeceği yönündeki iddiaları da yanıtladı. Buna ek olarak PKK tarafından kaçırılmasının çalışmaları ne derece etkileyip etkilemeyeceği şeklinde sorularını yanıtlayan Tanış şu ifadelere yer verdi; “Gürpınar ilçe başkanlığı yaptığı sıralarda PKK tarafında kaçırılan Tanış, o günler hakkında ise şu sözlere yer verdi: “O günler artık geride kaldı. Ancak Gürpınar’da iki dönem üst üste ve farklı partilerden kazanmış bir arkadaşımız var. Ayrıca bu güne kadar Gürpınar’a çok önemli katkıları olmuştur. Yani eskilere nazaran borçlu bir belediyeyi hemen hemen borçsuz bir şekilde bırakmıştır. Tabi siyasi gelişmeler biraz daha nasip kısmet meseleleridir. Genel merkezimiz böyle bir şeyi uygun görmüştür. Arkadaşımızda bu konuyu daha önce basın ile paylaşmıştır ve kendisi bizlere başarılarda diledi. Ki ziyaretlerimiz sırasında biz Atan’ın kendi yakın çevresinden insanların da ciddi destek ve teveccühlerini alıyoruz. İnşallah kendisi de süreçte bizi destekleyecek ve yanımızda olacaktır. Kendisinin desteklerini bekliyoruz. Çünkü kendisinin seçmeni de AK Parti seçmenidir.”

Editör: TE Bilisim