Ak Parti'den Gürpınar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Hayrullah Tanış, adaylığın hemen sonrasında iddialı açıklamalarda bulundu. İsminin açıklanması ile birlikte tebrikleri kabul etmeye başlayan ve yoğun bir seçim çalışması sürecine giren Tanış, adaylık sonrası seçim değerlendirmesi yaptı. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIM"

Tanış'ın adaylık sonrası ilk gündemi çözüm süreci ve yerel seçimler oldu. Çözüm sürecinin zedelenemeden sonuna kadar ilerlemesi için her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirten Tanış, demokrasilerin gereği olarak kişilerin özgür iradeleriyle sandığa gidip oylarını kullanmasını, seçimlerin barış içinde yürütülen bir yarış olması temennisinde bulundu. Tanış, akan kanın durması ve insanların huzur ortamına kavuşması için seçimlerin de barış içinde geçmesi gerektiğini bildirerek, tek bir oyun bile çok önemli olduğu seçimlerde herkesi oy kullanmaya davet etti.

TÜRKİYE'NİN YÜZ ÖLÇÜ BAKIMINDA EN BÜYÜK İLÇESİ

Gürpınar'ın, 4 bin kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu, böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmanın da büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Seçimler için önümüzde 60 günlük bir süre var, bu da parti çalışmaları için yeterli bir süredir. Hazırlanan listelerin ve alınan sonuçların ilçemiz, partimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ak Parti'ye gönül veren ve teşkilat ruhundan gelen biri olarak aday olmaya karar verdiğini, genel merkez ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ile aday gösterildiğini anlatan Tanış, şöyle konuştu: "Kalan süre içinde ilçemizde çalmadık kapı, sıkılmadık el kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz halka rağmen ilerleyen bir parti değil, halkla beraber, halka gönül vererek ve halkın da gönlünü alarak hareket eden bir partiyiz. Türkiye'deki icraatlara baktığımızda 80 yılda yapılmayan işler Ak Parti döneminde yapılmıştır. 10 Şubat'ta Van için hazırladığımız altın projelerimizi halkımıza açıklayacağız. Gürpınar'ın hangi köyünde ne sorunu var biliyoruz. İnşallah sorunların bertaraf edilmesi için elimizden geleni yapacağız."

TANIŞ: HİZMETKAR OLMAYA GELİYORUZ

Tanış, Gürpınar ilçesinin muhafazakar bir ilçe olduğunu, ideolojiye ve kimlik siyasetine bel bağlayan bir seçmen kitlesi olmadığını ifade ederek, Gürpınarlıların, hizmeti gören ve takdir eden kadirşinas bir halk olduğunu kaydetti. K Parti döneminde yapılan çalışmaların semeresini bu seçimlerde alacaklarını ve rakiplerine büyük bir fark atacaklarını savunan Tanış, şöyle devam etti:"İlçedeki 79 mahalle ile 80 mezrada 20 bin 647 seçmen bulunuyor. Burada belediye başkanlığı yapmak ağır bir mesuliyet. Çünkü çok geniş bir coğrafyası var. 110 kilometre uzaklıkta mahallelerimiz var. Ama AK belediyeler kendilerini kanıtlamıştır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Hizmetin en güzelini halkımıza götüreceğimize inanıyoruz. Milletimize hizmetkar olmaya geliyoruz."

Editör: TE Bilisim