Cumhuriyet Mahallesi Mahalle muhtarı ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek kadın muhtarı olan Leyla Tanrıtanır AK Parti Van Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı.

 

AK Parti İl Başkanlığında adaylık başvurusunu yapan Tanrıtanır, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir açıklama yaptı. Neden AK Parti’den aday olduğunu açıklayan Muhtar Tanrıtanır şu ifadelere yer verdi: “Bugün itibariyle Ak Parti milletvekilliğine aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Böyle bir karar almamın yegane sebebi ülkemizde son 12 yılda büyük yatırımlara ve köklü reformlara imza atan Ak Parti hükümetlerinin çalışmaları ve kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğum büyük hayranlıktır.”

 

TANRITANIR: ERDOĞAN’I KENDİME ÖRNEK ALIYORUM

 

Halkına hizmet etmek için yola çıktığını dile getiren Tanrıtanır, “Doğunun incisi medeniyetler beşiği güzide memleketimiz Van'a ve onun güzide insanları olan Van halkına hizmet etmek, partimin milletvekili olarak halkıma hizmetkar olmak için bu yola çıktım. Bildiğiniz üzere 2009 seçimlerinde halkımın iradesiyle rakiplerime karşı büyük zafer elde ederek Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı unvanına sahip oldum. Halkınım bana verdiği bu yetkiyi hiçbir zaman suiistimal etmeden halkımla birlikte hareket ederekten büyük çalışmalara imza attım bu süre zarfında çoğu zamanda yetkilerimin sınırlarını aşarak çalışmalarımı en iyi şekilde sonuçlandırdım gerek seçim öncesi gerekse sonraki süreçte verdiğim sözlerin tümümü noksansız şekilde yerine getirdim. Başımdan beri başardığım bu çalışmalarda kendime örnek aldığım lider Recep Tayyip Erdoğan'dır.” Dedi.

 

“DEPREMDE ACISINI ÇEKMEME RAĞMEN YILMADIM ÇALIŞTIM”

 

2011 yılında yaşanılan deprem sürecine değinen Tanrıtanır son olarak şunları söyledi: “Hükümetimizin sağladığı çadır, lojistik acil ihtiyaçların depremzedelere ulaştırma noktasında büyük çaba sarf ederek bizzat başında durduğum çalışmalarla koordineli bir şekilde halkıma ulaştırdım. Deprem'de ablamı ve 3 yakınımı kaybetmeme rağmen acımı içine gömüp, çalışmalarıma ara vermeden halkıma hizmet ettim. AK Parti'nin başlatmış olduğu çözüm sürecine destek amaçlı Türkiye genelinde davet ettiğim 50 kadın muhtarı konuk ederek barış sürecine destek sağladım. 30 Mart 2014 seçimlerinde 2.defa tekrardan aday olduğum muhtarlık seçimlerinde 3312 oydan 3080 oyu olarak güvenoyumu tazeledim ve böylesi rekor bir oyla tekrardan tek kadın muhtar olarak seçimlerden başarılı bir şekilde çıktım şu an Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek kadın muhtarıyım. Bu dönem Van halkına Ak Parti'den milletvekili olarak hizmetkâr olmaya talibim. Böylesi kutsal bir görevi layıkıyla sırtlayabileceğime olan inancım tamdır. Benim için en büyük mutluluk kaynağı halkıma faydalı olabilmektir. Çıktığım bu yolda her daimi hayırlısını diliyorum.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖMER ALTINAL

Editör: TE Bilisim