BDP Tuşba İlçesi 1. Olağan Kongresini Otogar yanında bulunan Diren Düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye BDP Van Milletvekilleri Kemal Aktaş, Nazmi Gür, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba Eşbaşkan Adayları Öner Yiğit, Hatice Günel, İpekyolu Eşbaşkan Adayları Aygül Bidav, Veysel Keser, Edremit Eşbaşkan Adayları Rojbin Çetin, Abdülkerim Sayan, STÖ temsilcileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘ÖCALAN BİR GÜN MUTLAKA ÖZGÜR OLACAK’

Kongre divan oluşumundan sonra İlçe Başkanı Timur Soyyiğit’in konuşması ile başladı. Açılış konuşmasından sonra söz alan BDP Tuşba Belediyesi Eş Başkan Adayı Öner Yiğit 15 Şubat’ı kınayarak konuşmasına başladı. Kürt halkının bir gün mutlaka önderliğini özgürlüğüne kavuşturacağını ifade eden Yiğit, “Kürtler artık her dört parçada örgütlü bir güce kavuşmuş ve adım adım özgürlüğe yürüyorlar. Güney Kürdistan’dan sonra, şimdi de Rojava Kürdistan’ında Kürt halkı özgürlüğünü özerk kantonlar ile taçlandırıyor. Buradan Rojava halk devrimini selamlıyorum. Yüreğimiz ve beynimiz şu anda, Cizir, Afrin ve Kobani de atmaktadır” dedi.

İTAH: HEDEF 7 MİLYON İMZA

Yiğit’ten sonra söz alan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah’da 15 Şubat’ı kınayarak başladığı konuşmasında “Bir sonraki 15 Şubat’ta Sayın Öcalan özgür olacak” diye konuştu. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına da değinen İtah, 7 milyon imza toplayacaklarını söyledi.

‘ÖCALAN DÜNYANIN SAYILI LİDERLERİNDENDİR’

Son olarak söz alan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise şunları söyledi: “40 milyon Kürt 4 devlet tarafından parçalanmıştır. Ancak Sayın Öcalan’ın başlattığı mücadeleyle Kürtler önemli bir merhaleye geldi. Şimdi diyoruz ki Kürtler bir millettir, bir tarihi, bir dili, bir kültürü vardır. İşte uzun yıllardır halk olarak bunun mücadelesini yürütüyoruz. Sayın Öcalan 21 Mart manifestosuyla akan kanı durdurdu. Eğer bugün çatışma olmuyorsa, gerilla, asker, polis ölmüyorsa bu Sayın Öcalan’ın başlattığı süreç sayesinde olmuştur. Barışın mimarı Sayın Öcalan’dır. Nasıl Obama, Putin dünya lideri sayılıyorsa Sayın Öcalan’da dünyanın sayılı liderleri arasındadır. Bu yüzden diyoruz ki Sayın Öcalan özgürleşmeden çözüm olmaz.”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Hecer Kaya Başkanlığa seçilirken; yönetim kurulu ise, Timur Soyyiğit, Salih Özdemir, Meliha Işıklı, Nurhayat Yüzgüleç, Bedir Gencer, Nevzat Orman, Sefer Kaya ve Tayyar Duran’dan oluştu. 

Editör: TE Bilisim