ÖMER AYTAÇ AYKAÇ/ŞEHRİVAN

Çelik, “2009’daki yerel seçimin nasıl alındığını hepimiz biliyoruz. Kapılara bırakılan ‘ya canınız ya oyunuz’ yazılarını da hatırlıyoruz. Kimse terör örgütünün gölgesinde siyaset yapmasın,” dedi. Son günlerde yapılan saldırılara da değinen Çelik, “Korkarsanız kaybedersiniz. Kaybeden her gün yeniden ölür. Ama korkmazsanız hepinizin mukadder bir ömrü vardır ve bir kere ölürsünüz. Hiç kimseden korkmayacağız. Birileri kırsa biz yapacağız. Birileri bozabilir biz tamir edeceğiz. Birileri dağıtırsa biz toplayacağız.” Dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile Van adaylarını resmi bir törenle tanıttı. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti’nin aday adaylarının tanıtım programı için geldiği Van’da seçim süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van’a ve Ak Partililere Başbakan Erdoğan’ın selamını getirdiğini ve Başbakan Erdoğan’ın AK Partililere “Van’ı almadan Ankara’ya gelmesinler” sözünü ilettiğini söyledi. Öte yandan Çelik, seçim süreci ile ilgili çarpıcı ifadelere yer vererek son zamanlarda meydana gelen saldırılardan korkmadıklarını da ekleyerek, “Biz 2009’daki seçimlerin nasıl alındığını biliyoruz. Tehditle bu halka boyun eğdiremezsiniz.” Dedi.

VAN VEKİLLİĞİ YAPTIĞIM İÇİN ŞEREF DUYUYORUM

Konuşmasında Van’a gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek Başlayan Van eski Milletvekili Hüseyin Çelik, konuşmasına başbakanın ilettiği selam ile başladı. Önceki günkü MYK’da Van’a gideceğini söylediğinde Başbakan’ın kendisine Van’a göndermek için bir mesaj ilettiğini belirterek. O mesajı şu şekilde paylaştı; “Dün gece saat 12 ye kadar MYK toplantımız vardı ve ben bugün sayın başbakanımıza Van’a geleceğimi söyledim aday tanıtım toplantımıza katılacağımızı söyledim. Dediği şey şuydu; ‘Vanlı hemşerilerimize de ki biz Van’ı çok önemsiyoruz ve el üstünde tutuyoruz. Seçimi kazanmadan büyükşehirim almadan serhat şehri Van’dan en güzel şekilde bir sonuç almadan kusura bakmayın Ankara’ya gelmesinler.’ Öte yandan Çelik, salonda bulunan insanların nerdeyse yüzde 99’u ile kader birliği olduğunu ve 3 dönem Van milletvekilliği yaptığı için halen şeref ve gurur duyduğunu belirtti. Çelik ayrıca; “Şu an başka bir ilin milletvekili olsam da her zaman Vanlıların çok sevdiği hemşerilerimin emrinde olduğunu ve yüreğimde her zaman o koca ve taşan sevgimizi samimiyet ve yürekten bilmenizi istiyorum.” Dedi.

“ADAY ADAYLARININ BENİ MUTLU ETTİ”

Daha sonra AK Parti’nin ilçe adayları ile ilgili konuşmasına geçen Çelik, Van’a geldikten sonra belediye başkanlığı için aday gösterilmeyen aday adaylarının tavırlarından ve olgunluklarından dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Aday gösterilmemelerine rağmen hala partiye bağlı aday adaylarını görmenin kendisini yürekten sevindirdiğini belirten Çelik, “Ak partiden aday olmak için 89 arkadaşımız müracaat etti. Van’da 14 belediye var. Bu ne demektir 14 arkadaş aday olacak 75 arkadaşımız da aday olmayacaktır. Hiç bir değerlendirme yapmamış olsaydık kura çekseydik yine 75 kişi dışarda kalacaktı. Ama vana ayak bastığım andan itibaren aday adayı arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu büyük bir olgunluk gösterdi, hepsi bu partinin neferi olduğunu ve birlikte çalışacağını söylediği için bu doğru hareketi sergiledikleri için tüm aday adaylarına yürekten teşekkür ediyorum.”

ÇELİK: KORKMAYACAĞIZ

Ardından ilçe belediye başkan adayları ile ilgili tek tek tebriklerini ileten ve onları kutlayan Çelik, Ak Parti Büyükşehir adayı Osman Gülaçar ve partilerine yönelik saldırılara değinerek korkmanın bu seçimlerde kendilerine bir katkı sunmayacağını ve korkmadıklarını belirtti. Çelik konuyla ilgili olarak; “Korkarsanız kaybedersiniz. Kaybeden her gün yeniden ölür. Ama korkmazsanız hepinizin mukadder bir ömrü vardır ve bir kere ölürsünüz. Hiç kimseden korkmayacağız. Birileri kırsa biz yapacağız. Birileri bozabilir biz tamir edeceğiz. Birileri dağıtırsa biz toplayacağız. Hiç bir yara dil yarası kadar kötü değildir. Hiç bir yara bu kadar ağır değildir. Biz dilimiz ile kimseyi yaralamayacağız. Biz her seçimde barış içinde yarış ile girdik. Rakiplerimiz kim olursa olsun yarış yapacağız ama bunu barış içinde yapacağız ve medeni insanlar olarak yarışacağız. Üstad Bediüzzaman’ın dediği gibi biz Muhammed fedaileriyiz. Bizim husumete vaktimiz yoktur. Sopa ve kaba kuvveti hayvanlara yapılır insanlara değil.

2009’DAKİ SEÇİMLERİN NASIL ALINDIĞINI İYİ BİLİYORUZ!

Öte yandan konuyu 2009 yerel seçimlerine getiren Çelik, BDP’nin bu seçimleri tehdit ve baskıyla kazandığına vurgu yaparak, “Halk Ak Parti’nin neler yapabileceğini idraki içerisindedir. 2009’daki yerel seçimin nasıl alındığını hepimiz iyi biliyoruz. Kapılara bırakılan ya canınız ya oyunuzu hatırlıyoruz. Kimse terör örgütünün gölgesinde siyaset yapmasın. Siyaset medeniyet içerisinde halkı iradesine tabi olarak yapılır. Halk kimden yana hür iradesini kullanırsa biz onu öpüp başımıza koyacağız. Dolayısıyla eğer inanıyorsanız biz bu seçimi çok rahat kazanırız. Osman Gülaçar hocamız bilgi ve birikimiyle, hitabetiyle, Allah korkusuyla, helal ve haram konusundaki titizliği ile Van için bir şanstır. Ben 30 Mart akşamında sizlerle birlikte bir bayram kutlamak istiyorum. Bu bahar Van’da Osman Nuri Gülaçar inşallah.

Editör: TE Bilisim