Olumsuz hava koşullarına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya giden Vanlılar zor anlar yaşadı. Yoğun kar ve tipi altında bir gün geçiren Van’da dün öğlen saatlerinden sonra başlayan elektrik kesintisi gece saatlerine kadar sürdü. Vanlılar, hem elektrik kesintisine hem de yoğun kar yağışına rağmen sandıklara koştu.

KAR YAĞIŞI ALTINDA SEÇİM HEYECANI

Van’da etkili olan kar yağışı ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar sandık başına gitti. Sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezi beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen Vanlılar büyük bir heyecanla sandık başına gitmeye devam ediyorlar. Düşerek ayağını kıran Huriye Kuşman (64) isimli bayan, yakınlarının yardımıyla oyunu kullanacağı Telia Sonera Lisesi’ne geldi. Okulun koridorlarında yürüteç yardımıyla yürüyerek oyunu kullanacağı salona gelen Kuşman, burada bekleyen vatandaşların sıra vermesiyle oyunu kullanarak okuldan ayrıldı. Ahmet Çakaroğlu (83) isimli yaşlı adam da, ilerlemiş yaşından dolayı yürüteç yardımıyla yürüyerek sandık başına gitti. Öte yandan Kar yağışı, Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

ACİL EKİPLER EŞLİĞİNDE OY KULLANMAYA GİTTİLER

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, evde sağlık hizmeti gören hasta ve yatalak hastalar için talep üzerine eve giderek hastaları alarak oy kullanacakları okullara götürdü Van Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan evde sağlık hizmeti gören 65 yaşındaki hasta Zumeyran Aşan, oy kullanmak için 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü aradı. Bu istek üzerine Aşan’ın evine giden ekipler Aşan’ı ambulansla evinden alarak oy kullanacağı Kinyas Kartal İlkokuluna götürdü. İki sağlık personelinin yardımıyla oy kullanacağı sandığa giden Aşan, oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansla evine bıraktı. Uygulamadan çok memnun olduğunu söyleyene Aşan, ”Seçimler ülkeye ve Van’a hayırlı olsun” dedi. Kendilerine gelen talep üzerine hastaları oy kullanacakları okullara götürdüklerini söyleyen Acil Tıp Teknisyeni Rahime Atay, “Sabahtan bu yana bize 6 kişi başvuruda bulundu. Gelen talepler üzerine hastaları büyük bir titizlikle evlerinden alarak oy kullanacağı okula götürüyoruz. Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun” dedi.

ENGELLİLERİN SEÇİM SIKINTISI

Muradiye ilçesinde vatandaşlar olumsuz hava şartları içerisinde oy kullandılar. Sabah saatlerinde başlayan yağmurdan sonra devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kapanan altı köyün yolları açılarak seçim memurlarının yanına ulaşıldı. Yüksek kesimlerde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken oy kullanımına devam edildi. Öte yandan Van’ın Muradiye ilçesinde devam eden oy kullanma işlemi, engelli vatandaşlar için tam bir çileye dönüştü. Muradiye ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde ikamet eden Tural ailesi 27 yaşındaki engelli oğulları olan Muğdat Tural ile birlikte Muradiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunun ikinci katına çıkmak için üç ayrı merdiven yukarı çıkarılarak oylarını kullandılar. Daha sonra tekrar üç ayrı merdiven indirilen engelli ailesinin yardımıyla eve götürüldü.

Editör: TE Bilisim