Seçim çalışmaları kapsamında Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret eden Servet Yenitürk; “Bu kentin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulması için barış ve huzur ortamını sağlamak gerekiyor. Bu noktada atılan çözüm sürecinin bizim kentin tüm bileşenleri olarak kucaklamamız gerekiyor.” Dedi.

 

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Servet Yenitürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti. Kalabalık bir ekip ile Van TSO’ya çıkarma yapan Yenitürk, burada ekonomiye dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Yenitürk; “Van TSO olarak Van’da önemli ölçüde büyük bir esnaf topluluğunun ve toplumun sivil toplum öncülüğünü yapıyorsunuz. Van’ın içinde olduğu durumu beraber görüyor ve biliyoruz. Biz de kentte yaşayan, çalışan ve yatırım yapan yatırımcılar olarak içinde bulunulan sıkıntıları biliyoruz. İçinde yeraldığımız ve sorunlarını yakından bildiğimiz halkımızın temsiliyeti de bizim için önemli ve onurlu bir görevdir. Ben bu yola çıkarken gerek bu seçimde gerekse önceki seçimlerde hiçbir zaman şahsım adına siyaset yapmak istediğim ya da sadece kendime temsiliyet almak istediğim için girmedim. Benim temsiliyetimi destekleyen bir kesim vardı. Bu seçimde de yine böyle bir amaç için yola çıktım ve ben sadece bir kesimin değil tüm Van’ın temsiliyetini üstlenmek için yola çıktım. Bu noktada temsiliyet verilmesi halinde de sizin gibi kentte önemli misyon üstlenen kesimlerle bearber çalışacağız ve kentin hem ekonomik hem de sorunlarının aktarılması noktasında işbirliğine gireceğiz. Çünkü hiçbir işbirliği, hiçbir düşünce farklılığı bu kentin menfaatinden önde değil. Bizim kent için istediklerimiz, düşündüklerimiz ve yapmayı amaçladıklarımız birse bunun önünde hiçbir şey durmamalı.”

 

BARIŞ İÇİN ÇALIŞMAYA GÖNÜLLÜYÜZ

Bu kentin STK’ları ve meslek örgütleri aslında kentin gerçek sorunlarının aynası ve çözüm noktasında en net bilginin alınabileceği yerlerdir. Bu noktada biz STK’ları dinleyeceğiz, meslek örgütlerini dinleyeceğiz, dernekleri dinleyeceğiz, halkı dinleyeceğiz ki halkın derdine derman olabilelim. Van’ın tüm bu sorunların çözümü için inşallah 8 milletvekili ile Ankara’nın yolunu tutacak ve büyük bir aşama katedecektir. Önümüzde çözüm süreci var. Bu sürecin nihayete ermesiyle birlikte sağlanacak bir barış ortamı var. İnanıyorum ki bizim beklediğimiz o çıkışın da bu kentin geleceğinin kurtuluşu da bu çözüm sürecinin neticesinde olacaktır. O yüzden bizim de bu kentin diğer tüm kurum ve kuruluşlarının da ilk hedefi çözüm sürecinin nihayete erdirmeye çalışmak olacaktır. Biz bunun için adımımı attık, nihayete erdirmeye de gönüllüyüz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim