Seçime hızlı bir starla başlayan BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel gerçekleştirdikleri STK ziyaretlerinden sonra İskele mahallesinde halkın evlerine giderek onlara projelerini anlatıp destek istediler. BDP’li adayları sıcak bir şekilde karşılayan mahalle sakinleri de sorunlarını aktararak Yiğit ve Günel’e destek sözü verdiler. Gerçekleştirilen ev ziyaretlerinden sonra Yiğit ve Günel mahallede düzenlenen halk toplantısına katıldılar.

‘DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİN KURULMASININ ZAMANI GELDİ’

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra söz alan Yiğit, BDP’nin seçim stratejisi, yurttaşların nasıl oy kullanması gerektiği ve demokratik özerklik hakkında halka bilgiler verdi. Ardından yaptığı siyasal süreç değerlendirmesinde, artık demokratik özerkliğin kurulması zamanı geldiğini ve bunu da halkla beraber yapacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Yiğit, “Roboski de 34 fidanımızı kırdılar. Anneleri onların katır sırtındaki cenazelerini ayakkabılarından tanıdı. AKP’li çocuklarının anneleri de onları ayakkabı kutularından tanıyorlar. İşte, eğer siz Kürt iseniz fark bu” dedi.

‘TABELALARINI SIRTLARINA VERİP ONLARI GÖNDERECEĞİZ’

AK Parti’nin dini siyasete alet etiğini sözlerine ekleyen Yiğit, “Çıkmış bize İslamiyet’i öğretiyorlar. Şimdi de kendilerine layık bir parti bulmuşlar onunla Kürdistan’a girmeye çalışıyorlar. 30 Mart’ta tabelalarını sırtlarına verip onları buradan göndereceğiz” diye konuştu. Yiğit’in konuşmasından sonra, toplantıya katılan yurttaşlarda söz hakkı alıp görüş ve önerilerini BDP’li adaylar ile paylaştılar. 

Editör: TE Bilisim