HDP Eş Genel Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, kadın seçim bürosunda seçmenlerle bir araya geldi. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP’ye dönük tutumunu değerlendiren Yüksekdağ, "Erdoğan sonunu, halkların ise zaferini getirdi. Yeni yaşam, özgür ve barış dolu yaşam tüm Türkiye halklarına kutlu olsun." Dedi.


Seçimlere kısa bir süre kala seçim çalışmalarını üst seviyeye çıkaran HDP'de geri sayım sürerken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, eski belediye garajı yanındaki kadın seçim irtibat bürosunda halkla bir araya geldi. Kadınların yöresel elbiseleri ile katıldığı alanda HDP'li adayların posterleri ve HDP bayrakları taşındı. Seçim otobüsünde çalınan müziğe eşlik eden vatandaşlar halay çekti. HDP'li adaylarla birlikte seçim otobüsü üzerine çıkan Yüksekdağ, burada halkı selamladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Mahabad'da İran istihbaratının tecavüz girişimi sonucu kendini 4’üncü kattan atarak yaşamına son veren Ferinaz Xosrawanî'yi anarak konuşmasına başlayan Yüksekdağ, kadınların "Yeni Yaşam"ı istediğini, yeni yaşamın da kadınların başarısı ile zafere ulaşacağını ifade etti. Yüksekdağ, Kobanê sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kobanê düştü düşecek" sözlerini anımsattı.



'56 BÜROMUZA SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

Yüksekdağ, Kürt halkının ve Türkiye halklarının 7 Haziran seçimlerinde zafere ulaşacağını kaydederek, "Bizim kazanacağımızı bildikleri için bizlere saldırmaya başladılar. Türkiye genelinde şu ana kadar 56 büromuza saldırarak tahrip ettiler. Yine onlarca arkadaşımız bu faşist gruplar tarafından darp edildi. Bizler başarıyoruz onların ise sonları geliyor. Bundandır saldırmaları, bundandır bizleri hedef almaları. Erdoğan sonunu, halkların ise zaferini getirdi. Yeni yaşam, özgür ve barış dolu yaşam tüm Türkiye halklarına kutlu olsun." Diye belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı Van mitingine değinen Yüksekdağ, Erdoğan'ın bölgede yaptığı tüm gezilerde partilerini açık bir şekilde hedef haline getirdiğini belirtti. Yüksekdağ, "Çünkü biliyor ki, bu bölgeden artık tek bir oy alamayacak, çünkü çok iyi biliyor ki artık bölge halkı ona inanmıyor. Türkiye halkı artık Erdoğan'ı kaldırmak zorunda değildir. Yine Erdoğan sırf yarın Van'a gelecek diye kentte adeta olağanüstü hal ilan edilmiş durumda, valilik kanalıyla merkezi seçim büromuzda bulunan posterimizi indirmek için açıklama yapılmış, biz bunu kabul etmiyoruz. Erdoğan her gittiği yerde demokrasiden dem vuruyor, ama bize saldırmaktan da geri durmuyor" diye konuştu.



'BÖLGENİN BÜYÜMESİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL AKP'DİR'

Van'ın ve bölgenin büyümesine en büyük engelin AK Parti olduğunun söyleyen Yüksekdağ, Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutlara değindi. TOKİ tarafından ucuz bir şekilde yapılan konutların Van halkına 3 katı fazla para ile satıldığını belirten Yüksekdağ, "Şimdi halkımız bu paraları ödeyemediği için, o TOKİ'lerden çıkmak zorunda kalıyor. Halkımıza verdikleri değer işte bu kadardır. Onlar menfaat ve çıkar için her şeyi yapar, halkın evsiz olması onların umurunda değildir." Dedi. Yüksekdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın polisler tarafından evine yapılan baskını da hatırlatarak, AK Parti'nin bunun hesabını vereceğini söyledi. Yüksekdağ, "7 Haziran'da sizlerden aldığımız destek ile kazanacağız. 7 Haziran yeni güne ve yaşama 'merhaba' diyeceğimiz gündür. Halkımız yeni bir tarihe imza atacak" vurgusu yaptı.

Yüksekdağ ve beraberindekiler, konuşmanın ardından alanda bulunan vatandaşlara karanfil dağıttı. 

Editör: TE Bilisim