Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinden talep ettiği randevulara dönüş yapıldı.

 

CHP İLE RANDEVU

Olumlu yanıt veren ve ilk açıklama yapan parti CHP oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu'nun 30 Aralık Çarşamba günü görüşecekleri belirtildi.


 

HDP İLE RANDEVU

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Rusya'da olması nedeniyle şu ana kadar resmi bir yanıt vermeyen partinin Grup Başkanvekili İdris Baluken kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile Başbakan'ın randevu talebine olumlu yanıt vereceklerini açıkladı.

Selahattin Demirtaş ve Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebi için belirtilen 30 Aralık Çarşamba günü biraraya gelmesi bekleniyor.

 

MHP İLE RANDEVU

Konuya dair en son dönüş gerçekleştiren MHP ise resmi bir açıklama yaparak, Genel BAşkan Devlet Bahçeli'nin talep edilen 30 Aralık'ta uygun olmadığını belirtti ve Davutoğlu'na 4 Ocak saat 14:00'e randevu verdi.


 

NE KONUŞULACAK?

Davutoğlu'nun çantasında keisn olarak hangi konuların olduğuna dair bir bilgi verilmedi. Fakat randevuların talep edildiği gün yapılan açıklamada genel olarak bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü konularının gündeme geleceği belirtilmişti.

 için talep ettiği randevuya, HDP tarafından Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Rusya'da olması nedeniyle resmi karar verilememişti.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim