Ak Parti Genel Merkezi’nin geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı sonrasında belediye başkanı adaylarını açıklayacağını duyurmasının ardından seçim hareketliliği Van’da da baş gösterdi. Uzun zamandır seçim hazırlığı yapanlar bu haberle bir anda kulislerde hazırlıklara başlarken, Ak Parti Van İl Başkanlığı da yaptığı bir açıklama ile adaylık başvurusunu kabul etmeye başladıklarını duyurdu. Gözler şimdi yoğun bir başvuru yapılması beklenen adaylıklarda. Zira bu adaylıklar için daha şimdiden oldukça fazla isim konuşuluyor.

 

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van’da yeni kurulan ilçelere başkanlık adaylığı başvurusu ile Gürpınar ve Özalp İlçe başkanlıklarının atanması konusunda açıklamalarda bulundu. Aras, “Büyükşehir yasası uyarınca Van’da kurulan İpekyolu ve Tuşba İlçelerinin ardından, Merkez İlçe teşkilatımız da yasa gereği kapanmaktadır. Dolayısıyla AK Parti İpekyolu ve AK Parti Tuşba teşkilatlarını kurmaktayız. Bu yeni ilçelerimize AK Parti İlçe Başkan adayı olan ve olacak adaylarıyla,  Çarşamba günü ilimize gelecek olan İl Koordinatörü ve Şanlıurfa Milletvekilimiz Sayın Yahya Akman bey, müracaatlarını alıp, karşılıklı görüşme yapacaktır.  Tabi bizim kapımız hizmet kapısıdır.  Bu nedenle Van’a hizmet etme sevdasını ve heyecanını taşıyan herkese bu kapı ardına kadar açıktır. Tuşba ve İpekyolu İlçe Başkan Adaylıkları için başvuru yapmak isteyen varsa da onlara da kapımız açıktır.” Dedi.

 

İSTİFA EDENLERİN YERİNE YENİ İSİMLER!

 

Aras açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Edremit ilçe teşkilatımızın da büyükşehir yasası gereği yönetim sayısında artışa gidileceğinden dolayı oradaki teşkilatımızda da zorunluluk olarak yeniden yapılanmaya gidilecektir. Daha önce basında da yer aldığı üzere AK Parti Gürpınar ve Özalp İlçe başkanlarımız istifa etmişti. Geçtiğimiz hafta bu ilçelerimize başkan adaylığı başvurusunda bulunan arkadaşlarımız yine Sayın Yahya Akman’a başvuru dosyalarını teslim etmiş ve görüşmelerini de yapmışlardı.  Bununla ilgi sonucu ve diğer yeni kurulan ilçelerimizle ilgili sonuçları en kısa süre içerisinde kamuoyuna duyuracağız” dedi.

 

ŞOK BİR İSTİFA DAHA

Öte yandan Ak Parti’de bir taraftan adaylık hazırlıkları sürerken bir taraftan da şok istifalar gelmeye devam ediyor. Daha önce Gürpınar ve Özalp İlçe Başkanları’nın istifası ile sallanan Ak Parti İl Başkanlığı’na dün bir istifa dilekçesi daha sunuldu. Geçtiğimiz günlerde gazetemize de bu konu ile ilgili açıklamalar yaparak adeta istifasının ipuçlarını veren Yönetim Kurulu Üyelerinden Halil Tandoğan, dün istifa dilekçesini sundu. Gazetemize istifası ile ilgili kısa bir açıklama veren Tandoğan, "Bugün itibariyle Ak Parti'deki Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum. İstifa dilekçemi partiye sundum. İstifam ve gerekçeleri ile ilgini geniş bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde paylaşacağım" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim