AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve Yönetimi, VATSO seçimlerine aday olan Mirza Nadiroğlu ve Feridun Irak’ı ziyaret ettikten sonra, ziyaretin son durağı Ekonomide Değişim Hareketi sözcüsü Necdet Takva oldu. Ekonomide Değişim Hareketinin faaliyet gösterdiği ofise giden Abdullah Aras ve Yönetimi, burada Necdet Takva ve yönetimi tarafından karşılandı.

 

Aras’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Takva, VATSO’nun önemli bir kurum olduğunu söyleyerek, “Malumunuz 7-8 yıla yakın Ticaret Odasında Genel Sekreterlik görevini yaptım. Görevim süresince çok sağlıklı ve iyi bir çalışma ortamı yaratmıştık. Odadan ayrıldıktan sonraki süreçte çalışmalarımız bizlerin farklı yönlerde karar almamıza vesile oldu. Bizde aşağı yukarı 6-7 aydır Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerine bir grup olarak faaliyetlerde bulunduk. Tabi bu faaliyetleri hazırlarken geçmişte eleştirildiği yönü ile değil, daha kurumsal, daha bireylerden uzak ve herkesin ortaklaşabileceği bir anlayış içerisinde kurumsal bir şekilde gerçekleşmesi için bir faaliyet yürüttük. Bu hareketi de Ekonomide Değişim Harekâtı adıyla kurguladık ve çalışmalarımıza bu anlayışla devam ediyoruz. Oda seçimleri 2. Kez ertelenerek Mayıs ve Haziran aylarına alındı. Bu arada tabi ki bizlerde faaliyetlerimizi eksiltmeden arkadaşların da öngörüsü ile sürdürme yönünde bir karar aldık. Tabi ki burada memleketimizin kalkınması için çalışma yapan arkadaşlarımızla da görüşmelerimiz devam ediyor. Ekonomide değişim harekâtı sadece Ticaret ve Sanayi Odası bünyesini hedefleyen bir harekât değil. Bu sürdürülebilir bir harekât olacak.” Dedi.

 

TAKVA: SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM

 

VATSO’nun Van’daki ekonomi çatısı olduğunu söyleyen Takva, “Ticaret Sanayi Odası önemli bir kurum. Takdir ederseniz ki Van’da ekonominin çatı örgütüdür. Bu anlamda da özellikle eleştirilen ve üzerinde çok önemli eksiklikler olan mevcut yönetim anlayışı, Van’daki ekonomik hayatı temsil edemediğine dair bir anlayış mevcuttu. Dolayısıyla Van’da yaşayan yurttaşlar olarak bunun çok vicdani olmayacağını, bizlerde bu şekilde bu sürece müdahil olup varsa bu eksikliklerin giderilmesi için ekonomide değişim harekâtı içerisinde bir araya geldik. Faaliyetlerimizi bu çerçevede yürütüyoruz. Bölgemizin siyasal alanda yaşadıkları sıkıntılar hepimizin malumudur. Bunu rahatlatmak ve doğru bir siyasete zemin oluşturmak için hem hükümetin yerel temsilcileri, hem de yerel siyasal anlayışların doğru bir zeminde halkın yararına, özellikle de tüccarların, sanayicilerin yararına politikalar geliştirmeleri konusunda hedeflerimiz ve projelerimizde var. Bu konuda her türlü işbirliği yardımına ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Ekonomide değişim harekâtı tamimiyle tüccardan, sanayiciden ve girişimciden oluşan bir harekâttır. Hiçbir siyasi anlayışından icazete dayanmıyor. Bizim il teşkilatından her hangi bir konuda şüphemiz yoktur. Bu konuda herkese eşit yaklaştığına eminiz. Sadece sizin partinizin değil, tüm diğer partilerinde böyle bir uğraş içinde olmadığını ve eşit davranıldığını da biliyoruz. Memleketimiz ve insanımız için en hayırlısı ve en yararlısı kim olacaksa o kazansın. Tabi biz de, Ekonomide Değişim Harekâtı olarak bu seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz” dedi

 

ARAS: 3 ADAYA EŞİT YAKLAŞIYORUZ

 

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise ekonomide değişim harekatının  önemli olduğunu ifade ederek, “Görmüş olduğumuz kadarıyla, edinmiş olduğumuz izlenimlere göre kısa bir zamanda iyi bir yer edinmiş, bir marka haline gelmiştir. Bizde bu oluşumunuzun memleketimize artı değer katacağına inanıyor ve bundan dolayı sizlere başarılar diliyorum.  Az önce ekonomide bir memleketin kalkınmasındaki öneminden bahsettiniz. Bizim siyasetten tüm temennimiz, Memleketin ekonomik kalkınması, insanlarımızın iyi bir yere gelmesi, insanlarımızın kalkınmasıdır. Bunu tek başına iktidar olarak başarma şansına sahip değiliz. Ancak hep birlikte elbirliği çözüm ve iş birliği yaparak başarabiliriz. Hedefimiz ideolojiden uzak, doğru bir iktisadı genç nesle teslim etmektir. Sizinle beraber aday olan diğer iki arkadaşımızı da ziyaret ettik. Sizlerin ve basının huzurunda şunu bir daha tüm içtenliğimle belirtmek isterim ki biz AK Parti Van İl Başkanlığı olarak hiçbir oluşumun yanında değiliz. Biz bütün oluşumlara eşit bir şekilde yaklaşıyoruz. Dolayısıyla VATSO seçimlerinde eşit ve bağımsız bir şekilde hareket ettiğimizi her platformda ve kamuoyunda söylemek istiyoruz ve sizlerin tarafından da bilinmesini istiyoruz. Biz üç adayın da yanındayız. İnşallah bu işi kim en iyi yapacaksa o kazansın. Bu yarışta size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim