Türkiye'yi ziyaret eden Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bu yüzden apar topar Süleymaniye'den döndüğü iddia edildi.

 

Türkiye'yi ziyaret eden Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani yoğun temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile akşam saatlerinde Beştepe'de bir araya gelen Barzani daha sonra Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Barzani, öğle saatlerinde geldiği Ankara'da ilk görüşmesini de MİT'te yapmıştı. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye'de yaptığı görüşmelerin bununla sınırlı kalmadığı öne sürüldü.

 

ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI

Sosyal medyaya dün yansıyan iddiaya göre; Barzani, Ankara'ya getirilen Abdullah Öcalan ile görüştü. Bilindiği üzere 2.5 yıl önceki ziyaretinde hükümet Barzani'ye İmralı'da Öcalan ile görüşmesini teklif etmiş, Barzani, tutsal bir Kürd liderini cezaevinde ziyaret etmeyeceğini ifade ederek, bu teklifi reddetmişti.

 

BARZANİ YALANLADI

Konuyu Barzani'ye soran Kuzey Irak'taki yarı resmi Haber Ajansı Rudaw'a, Barzani "Hayır! yok öyle bir şey" yanıtını verdi. Barzani, “MİT binasında Abdullah Öcalan'la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doğru mu?” sorusunu “Hayır! Yok öyle bir şey” şeklinde yanıtladı.

Editör: TE Bilisim