AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi AK Partinin 13. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı. Çiftçi yaptığı açıklamada “Bugün, Türk siyasetinde ve ülke yönetiminde ak bir sayfanın açıldığı, vicdanların uyandığı ve gönül birliğinin sağlandığı günün 13. Yıldönümüdür.” Dedi.

‘BAŞARISIZ HÜKÜMETLER TATİL VE TASFİYE EDİLDİ’

Çiftçi, “Bu önemli günün geçmişe yansıması, her defasında hukuku ve refahı istismar edilmesine rağmen büyük bir tahammülle sabreden aziz milletimizin, geçmişteki başarısız yönetimleri ve partileri tatil ve tasfiye ettiği gün olarak değerlendirilebilir. Bu, aynı zamanda tarihimizin bütün kırılma noktalarında aldığı ve katıldığı kararlarla toplumunu düze çıkaran aziz milletimizin basiret ve ferasetinin tüm dünya önünde bir kez daha tescili ve teşhiri olarak da her zaman hatırlanacak ve önemsenecektir. AK Partimizin kurulduğu 14 Ağustos 2001 ve aziz halkımızın büyük teveccühüyle iktidara layık gördüğü 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren, başta yüce meclisimiz ile 58, 59, 60 ve 61’inci cumhuriyet hükümetlerimiz olmak üzere tüm kademelerinde büyük bir görev anlayışı içerisinde gerçekleştirdiği takdire şayan çalışmaları neticesinde hiçbir şey aynı kalmamış, her alanda önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.” Dedi.

‘HOŞGÖRÜ UZLAŞMANIN ZEMİNİDİR’

Çiftçi, “AK Partimiz, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in de her fırsatta çok veciz olarak ifade ettiği gibi; her zaman için hoşgörünün, uzlaşmanın ve birleştirici olmanın zemini olacaktır. Siyasette diyaloga açık, insanımızla barışık, milli ve manevi değerlerimize saygılı olmak ve ülkemiz menfaatlerini en üst seviyeye taşımak ve tutmak başlıca görevimizdir. Bu görev bilinci içinde bundan sonrada yolumuza sizlerle beraber aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim siyasetten muradımız, Van’a sizlere ve bu topraklara sinen ilim, irfan, inanç ve medeniyet düşüncesine hizmetten ibarettir. 10 Ağustos’ta gerçekleşen seçimde ise halkımızın desteğiyle ilk turda ülkemizin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu göreve gelmesiyle beraber ülkemiz gücüne güç katmıştır. Güçlü AK Parti iktidarı ve halk tarafından ilk defa seçilen cumhurbaşkanımızla birlikte ülkemiz ak günlere emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin kuruluşunun 13. yıldönümünü gönülden kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dilerken kuruluşundan bugüne emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim