Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir açıklama ile Erdoğan’a destek çağrısı yapan Mustafa Bilici, “Diyalogların devam edebilmesi, sağlanan istikrar ve güven ortamının sürdürülebilir olması adına vatandaşlarımız çözümün mimarı Recep Tayyip Erdoğan’a bu seçimlerde daha güçlü bir şekilde sahip çıkacaktır.” Dedi.

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, yazılı bir açıklama ile yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Van halkına çağrıda bulundu. “Van halkı ’da köylüsü ile kentlisi ile 10 Ağustos Pazar günü bu tarihi seçime katkı sağlamak için sandığa gitmeli ve hür iradesi ile oyunu kullanmalıdır.” Diyen Bilici, çözümün nihayete ermesi için Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

“MESELE VESAYET VE STATÜKO İLE İLGİLİDİR”

Bilici açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’de ilk defa Cumhur kendi Cumhurbaşkanı’nı seçerek yeni bir dönemin başlamasına vesile olacaktır. Üç adaylı bu yarışta halkın karşısına çeşitli entrikalarla çatı adayı olarak servis edilen bir koalisyon adayı var. Diğer taraftan partinin adını değiştirerek kendini yeniden tanımlayan HDP’nin adayı var. Öte yandan adaylar arasında ön plana çıkmış halk tarafından çok iyi tanınan fikriyatı, siyaseti ve yönetim anlayışı yakından bilinen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. İnanıyorum ki 10 Ağustos’ta tüm milletimizin gönlünde taht kuran, bir zamanlar ‘’muhtar bile olmaz’’ dedikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı halkımız büyük bir oy farkı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek makamına taşıyacaktır. Recep Tayyip Erdoğan’ı bugün diğer adaylardan farklı kılan bu yarışta ön plana çıkaran nedenler, Cumhurbaşkanı seçim kampanyası ile ilgili değildir. Bu nedenler Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca takındığı tavır ve davası ile ilgilidir. 12 yıl boyunca yaptığı hizmetler, karşı durduğu haksızlıklar, mücadele ettiği vesayet rejimi ve statüko ile ilgilidir.”

Türkiye’de 12 yıldır bir istikrarın yaşandığını ve son yıllarda başlatılan çözüm sürecinin de yine bu istikrar ile devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Bilici, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Recep Tayyip Erdoğan her daim yaptıklarıyla gönlümüzün aynası, zor zamanlarda yüreğimizin sesi olmuştur. O milyonların umut ışığı, mazlumların sırdaşı, gariplerin bir lider olmuştur. En zor şatlarda dahi doğru bildiğinden şaşmamış, baskılara boyun eğmemiş güçlü bir devlet adamı olmuştur. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlamak, toplumsal barışı yeniden tesis ederek güçlü bir ülke yaratma sevdası ile yola çıkan Erdoğan, bütün riskleri göze alarak milletin kanayan yarası olan 30 yıllık kardeş kavgasına son vermek için çözüm sürecini başlatmıştır. Taraflar arasında ki diyalog ile başarılı bir şekilde yürüyen süreç inşallah kalıcı bir barış ile neticelenecektir. Diyalogların devam edebilmesi, sağlanan istikrar ve güven ortamının sürdürülebilir olması adına vatandaşlarımız çözümün mimarı Recep Tayyip Erdoğan’a bu seçimlerde daha güçlü bir şekilde sahip çıkacaktır. Van halkı ’da köylüsü ile kentlisi ile 10 Ağustos Pazar günü bu tarihi seçime katkı sağlamak için sandığa gitmeli ve hür iradesi ile oyunu kullanmalıdır. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta şimdiye kadar aldığı en yüksek oy oranı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 12 Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu tarihten sonra gündem kimin Başbakan olacağı üzerine yoğunlaşacaktır.”


 

(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim