Demirtaş'ın dün gerçekleştirdiği Van ziyaretinin ardından bugün de Van'da Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak geleceği ziyaretin yankıları sürüyor. Bir taraftan mitingin hazırlığını sürdüren AK Parti cephesi bir taraftan da dün yapılan bayramlaşma töreninde seçimleri konuştu.

Yapılan bayramlaşma töreninde konuşan Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici'nin cumhurbaşkanlığı konusunda söyledikleri sözler ise dikkat çekti. Bilici, Erdoğan'ın gelişi öncesi verdiği mesajda Demirtaş'a şu sözlerle gönderme yaptı;

"Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yarın ilimizde ağırlayacağız. Sayın Başbakanımızı hepimizin coşkulu bir şekilde karşılamamız gerekiyor. Çünkü onun hepimiz üzerinde emeği ve hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu bölge Başbakanımızdan önce gözden çıkarılmış ve olağanüstü hal ilan edilmiş bir bölgeydi. Bu bölgede yaşayan insanlar ‘Ben Kürdüm.’ Dahi diyemiyorlardı. Şu anda cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş değil, İmralı’da yatan Abdullah Öcalan bile gelseydi Sayın Başbakanımızın Kürtler için yaptığını yapamazdı. İşte bu yüzden belirtmek istiyorum ki Sayın Başbakanımıza olan vefa borcumuzu ödememiz gerekiyor.”

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim