Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan 2014 yılında yapılacak olan oda seçimleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oda seçimlerinin yapılacağı tarihin yerel seçimlere denk gelmesi üzerine üyelerine seslenen Alpaslan, önceki yıllarda yapılan seçimlere müdahalenin olduğunu ancak bu seçimlere herhangi bir müdahalenin olmaması için çalışma yürüttüklerini söyleyerek, “Önceki yıllarda yapılmış olan seçimlerde çeşitli mücadelelerde yapılmıştır ve bunlara siyasi partilerde müdahil olmuşlardır. Fakat şimdi siyasi partiler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, kesinlikle Esnaf ve Sanatkârların yapılacak olan seçimlerinde hiçbir partinin müdahil olmayacağını, hiçbir partinin burada bir aday çıkaracağı söz konusu değildir.” Dedi.

2014 yılında yapılacak olan oda seçimleriyle ilgili makamında açıklamalarda bulunan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, oda seçimleri ile yerel seçimlerin aynı tarihe denk gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Alpaslan, 2014 yılının başında önemli seçimlerin kendilerini beklediğini ifade ederek, 3562 sayılı yasa gereği Esnaf ve Sanatkârlar odalarının kendi içerlerindeki oda, üye seçimleri ve genel kurullarının yapılacağını aktardı.

 

ALPASLAN: SÖYLENENLERE İTİBAR ETMEYİN

Alpaslan, “Önceki yıllarda yapılmış olan seçimlerde çeşitli zamanlarda, çeşitli mücadelelerde yapılmıştır ve bunlara siyasi partilerde müdahil olmuşlardır. Fakat şimdi siyasi partiler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kesinlikle, Esnaf ve Sanatkârların yapılacak olan seçimlerinde hiçbir partinin müdahil olmayacağını, hiçbir partinin burada bir aday çıkaracağı söz konusu değildir. Burada sizler aracılığı ile hem kamuoyuna hem de Esnaf ve Sanatkârlar arkadaşımıza ve oda organlarına bunu belirtmek isterim. Çeşitli zamanlarda ve çeşitli partilerin adayları olduğunu söyleyen arkadaşların bunlara itibar etmemeleri ve kesinlikle hiçbir partinin hiçbir adayı yoktur. Sadece Esnaf ve Sanatkârların siyaset üstü her ideolojiyi benimseyen sadece sanatını, mesleğini icra eden odaların seçimlerinin şeffaf olması açısından ve şaibesiz bir şekilde geçmesi açısından ve en demokratik haklarını kullanabilir herkes burada. Fakat siyasi partilerin isimlerinin kullanılmamasını özellikle rica ediyorum. Siyasi partiler ile görüştük, siyasi partilerin siyasi arenaları ayrı bizim seçimlerimiz ayrıdır. Bu konuda kim ne dediyse bu insanlara kesinlikle itibara edilmemelidir.” Dedi.

 

ALPASLAN: SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Siyaset üstü bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Alpaslan, “Biz siyaset üstü çalışıyoruz. Biz esnafımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Ben yapılacak yerel seçimler ile bizlerin yaptığı seçimlerin aynı aya tekabül ettiğinden dolayı bu seçimlerin kesinlikle bir birine karıştırılmaması gerektiğin belirtmek istiyorum. Biz burada kesinlikle bir ideolojinin içerisinde değiliz. Biz daha iyi bir hizmetin ve çalışmanın içerisinde ön plana çıkmalıyız. Biz bu seçimin ilimize ve esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyor ve spekülasyonlara itibaren edilmemesini ve diğer aday olan arkadaşlara da başarılar diliyoruz.” Şeklinde konuştu.  


Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim