2014 yerel seçimlerine 1 yıl kala siyasi partiler sahadaki çalışmalarına start verdi. Bazı partiler belediye başkanı adaylarını açıklamaya başladı. Türkiye'nin üç büyük kentinde kıyasıya bir yerel seçim yarışı yaşanacağa benziyor. 

 

20 AK PARTİ, 8 CHP, 2 BDP

Peki son anketlerde Türkiye'nin 3 büyük kentindeki son oy durumu ne? Hangi partinin hangi adayı anketlerde ön plana çıkıyor? ORC'nin yaptığı son ankette AK Parti, CHP ve MHP'nin 3 büyükşehirdeki yarışı ve adayların oy oranları yer alıyor. 30 büyükşehirde yapılan son seçim anketinde 30 büyükşehirin 20'sini AK Parti, 8'ini CHP, 2'sini de BDP kazanıyor. MHP ise hiçbir ilde yok.

 

BDP'Lİ SEÇMEN YENİDEN BEKİR KAYA'YI İSTİYOR!

 

ORC anketine göre Van'daki seçmenler BDP'den büyükşehir belediye adayı için tekrardan yüzde 45,0'lık bir oranla BEKİR KAYA ismini önerirken, yine BDP seçmeninin yüzde 39,1'lik bir bölümü 'BDP adayı kim olsun?' sorusuna 'Farketmez' diye cevap verdi. 

 

 

AK PARTİ'DEN FLAŞ İSİM

 

Öte yandan Ak Parti için çıkan isim ise oldukça farklı bir isim. Şu sıralarda kulislerde de adı sıkça konuşulan Hekim Karabıyık ismi, Ak Parti seçmeni arasında yapılan ankette ismi en çok telafuz edilen aday olarak gösterildi. Ak Parti seçmeninin yüzde 63,6'lık bir bölümü HEKİM KARABIYIK ismini önerirken, yüzde 11,1'lik bir kısmı ise 'Diğer' seçeneğini seçti.

 

VAN'DA AK PARTİ ÇIKTI!

 

Öte yandan 'Bugün seçim olsa Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi?' sorusuna ankete katılanların yüzde 40,2'si AK Parti derken, yüzde 38.7'lik bir kısmı ise BDP'yi tercih etti. 5,6'lık bir kısım kararsız kalırken, 15,5'lik büyük bir yüzdedeki kesim ise adaya göre tercih hakkını kullanacağını belirtti.

 

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim