CHP İpekyolu İlçe Başkanı Hayrullah Irtak, Ak Parti ve BDP’nin büyükşehir ve ilçe adayları ile ilgili olay sözlere yer vererek, “İmam ve bedel ödeyenler ile Van’ın sorunları çözülemez.”

CHP İpekyolu İlçe Başkanlığı Bak Hele Bak kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıya CHP İpekyolu İlçe Başkanı Hayrullah Irtak ve parti ilçe yönetimi katıldı.

Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Hayrullah Irtak, Van’ın hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti. Diğer siyasi partilerin adaylarına çağrıda bulunan Irtak, Van’ın sorunlarının gündeme getirilmesini isteyerek, Van’ın sahipsiz olduğunu söyleyenlerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

“İMAM VE BEDEL ÖDEYENLER VAN’IN SORUNLARINI ÇÖZEMEZ”

Partilerin Büyükşehir için göstermiş olduğu mevcut adayların Van’ın sorunlarına çözüm bulacak kapasitede olmadığını söyleyen Irtak, “Seçim öncesi tüm partiler yılbaşı ağacı gibi parladığı gün projelerinin sorulması gerekiyor. Bize Van güzeldir daha da güzel olacak dediler, evet Van güzeldir ama güzel olmaya doğru gitmiyor. Depremlerin ardından TOKİ konutları yapıldı ancak o konutların tüm kanalizasyon giderleri Van Gölüne akıtılıyor. Yeşillikler ve parklar yok edildi. Van’ın buna benzer birçok sorunu var. Van’ın mevcut adaylarına baktığımızda bu sorunları çözebilecek birini göremiyorum. Bir siyasi parti imam getiriyor, birileri bedel ödemiş diyip onları getiriyor. Van’ın sorunlarını çözebilecek bir kapasite de göremiyorum mevcut adaylarda.” Dedi.

“MUHALEFET OLDUĞUMUZU HERKES GÖRECEK”

 

Vangölü kirliliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Irtak, “Edremit’te pislik almış başını gidiyor. Edremit’teki seyyar satıcıların yanına gidip bakın ortalığı çöp götürüyor. Bir saat içerisinde orada 3-4 ton çöp toplanır. Dünya ülkeleri Vangölünü kurtarmak için seferber olmuşken, bizler kirletmeye çalışıyoruz. Hiçbir siyasi parti siyaset dışında bir şey düşünemiyor. Sadece seçim öncesi gelip bir şeyler vaat ederek, arkasını kimse getirmiyor. Ben Vanlıyım, Van sevdalısıyım. Van ile ilgili aksi bir düşüncem olmadı. Diğer siyasi partiler Van için hiçbir şey yapmıyor. Seçim öncesi bir şatafatlılık var seçimden sonra her şey bitiyor. Sorunların çözümünde tarafsız olacağız. Bu memleketin insanlarıyız hepimiz. Bundan sonra muhalefet olduğumuzu herkes görecek.” Dedi.

“MUHALEFETTE EKSİKLİKLER VAR”

Van’da muhalefet sorunun olduğunu söyleyen Irtak, “Bizler muhalefetiz. Muhalefet kalmaya devam etsek bile biz bundan sonra muhalefetimizi göstereceğiz. Ama amacımız artık burada muhalefet kalmak değil, bizim de adayımız olacak her siyasi parti gibi. Herkes kazanmak ister ama ben Van kazansın istiyorum. Biz burada kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Şimdi birçok aday projelerinin olduğu broşürler dağıtacak. Çılgın projeler atılacak ortaya. Çılgın fikirler gelecek ortaya. Ama seçimden sonra kazanan arkadaşımıza vaat ettiği projelerin hangisini gerçekleştirdiğini sormak lazım. Muhalefette eksiklikler var. Bundan sonra muhalefet muhalefetini, iktidarda iktidarlığını yapsın.” Dedi.  

“YARDIMLAR RENCİDE EDİCİ”

Van’daki siyasi partilerin dağıttığı yardımlar ile halkı rencide ettiğini dile getiren Irtak sözlerini şöyle tamamladı:   “CHP böyle devam ederse Van’da başarılı olamaz. Çünkü doğru düzgün muhalefet yapamıyoruz. Van’daki adaylar nabza göre şerbet veriyor. Her gittiği yerde boy boy fotoğraf çektirip geliyor. Bizlerde dolaşıyoruz. Ama böyle boy boy fotoğraflar çekmiyoruz. Depremden sonra CHP Van’da 285 Tır nakdi yardım hariç buraya yarımlar geldi. Ama bu yardımları halk görmedi. Çünkü bizler gidip lavaboda bile fotoğraf çekenlerden değiliz. Van’da İpekyolu ilçe başkanı olarak diğer siyasi parti adaylarının dağıtacakları broşürlerden alıp saklayacağız ve daha sonra onlar muhalefeti görecekler. Bizim CHP olarak Van’da çok eksiğimiz var. Bugüne kadar muhalefet olamadık. Ama bundan sonra muhalefetimizi herkes görecek.” 

Editör: TE Bilisim