Haftasonu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir açıklama yapan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erdoğan’ın Van’da ve Doğu’da rekor düzeyde oy alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın ‘Yeni bir anayasa programımızda birinci öncelik olacak. Çünkü yeni bir anayasa, yeni bir gelecek demek’ sözlerini hatırlatan Çiftçi, 2015 için tek başına reformu sağlayacak çoğunluk için yoğun çalışacaklarını kaydetti.

Milletvekili Fatih Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve çözüm sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini ve bu durumun muhalefet partilerini ümitsizliğe sürükleyeceğini söyleyen Çiftçi, özellikle 10 Ağustos’ta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çatı adayın alacağı oyun, 30 Mart seçimlerinde çatı adaya destek veren muhalefet partilerinin toplamda aldıkları oyun gerisinde kalacağını ileri sürdü. Bölge halkı nezdinde 17 ve 25 Aralık operasyonun ve ihanet çarkçılarının hesaplarının tutmadığını,10 Ağustos’ta tutmayacağını belirten Çiftçi, Türkiye’yi 2002'den 2014'e kadar çok önemli bir noktaya getiren ve insanların yarınlara umutla, endişesiz bakmasını sağlayan Recep Tayyip Erdoğan'a milletin sahip çıktığını, ihanetçilere ise en güzel cevabın Pazar günü sandıkları patlatarak sorulacağını söyledi.

VESAYETLERİN TARİHİ BU ÜLKEDE KAPATILIYOR

Çiftçi, Erdoğan'ın 28 Ağustos’tan itibaren sembolik bir cumhurbaşkanı olmayıp farklı bir portre çizeceğini belirterek, ‘‘ Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiyle, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile halkın seçtiği bir Başbakan Türkiye'yi her alanda uçuracaktır. Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi bir tarihin, vesayetlerin tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır’’diye konuştu.

BİZLER YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'nin ekonomik büyüme gerçekleştirmesinin ulusal ve küresel bazı güçleri rahatsız ettiğini dile getiren Milletvekili Çiftçi, şöyle devam etti: ‘‘En baştan itibaren birtakım tuzaklar, saldırılar ve birtakım çeteler, birtakım darbe planları, kapatma davaları,30 Mart öncesi çeşitli operasyonlarla biz karşı karşıya kaldık. Ama hepsini Allah'ın izniyle, milletimizin sevgisiyle bertaraf eyledik açıkça bizler yolumuza devam edeceğiz’’

2015 GÜNDEMİNDE YENİ ANAYASA VAR

Muhalefet partilerinin darbe anayasasından, mevcut sistemden beslendiğini ileri süren Çiftçi, 2015 seçimleri ve sonrasında Ak Parti’nin gündeminin de Yeni Anayasa olacağına değindi. Çiftçi, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın ‘Yeni bir anayasa programımızda birinci öncelik olacak. Çünkü yeni bir anayasa, yeni bir gelecek demek’ sözlerini hatırlatarak,2015 için tek başına reformu sağlayacak çoğunluk için yoğun çalışacaklarını kaydetti.

ÇANKAYA KÖŞKÜNÜN KONUMU DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Çankaya Köşkü'nün konumunun da değiştiğini ifade eden Çiftçi,10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ülke için önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini söyledi. Doğrudan halkın oylarıyla seçilen cumhurbaşkanının çok güçlü olacağını ifade eden Fatih Çiftçi, "Anayasa'nın kendisine verdiği birçok yetkiler var ancak halk tarafından seçilmemiş olması nedeniyle belki cumhurbaşkanları bu yetkiyi kullanmakta imtina ediyorlardı. Ama özellikle cumhurbaşkanı adayımız olan Sayın Başbakanımız bunu çok net bir şekilde ifade ediyor 'Ben seçilirsem Anayasa'dan gelen tüm yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım' diyor" dedi.

ÇATI ADAY RENKTEN RENGE GİRİYOR

'Çatı adayı' da değerlendiren Çiftçi, ‘‘Kılıçdaroğlu, doğuda ve batıda çatı adayları İhsanoğlu’nun isminin geçtiğini ifade ediyor. Oysa İhsanoğlu’nun doğuda ve batıda değil mahalli bir bölgede dahi ismi geçmiyor. Hadi isminin geçmemesini bir kenara bıraktık esasen MHP’nin adayı olan bir şahsın İstiklal Marşı’nı, bu ülkenin milli marşını bilememesi kadar acı bir tablo yok. Farklı bir pencereden bakıldığında ise sabah zafer işareti, öğlen bozkurtçu, akşam solcu olan, renkten renge giren bir çatı aday hem kendisine hem de partilere yazık ediyor’’ dedi.

HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİNİ KALICI HALE GETİRMEKTİR

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunan Çiftçi, Şu anda tek hedeflerinin çözüm sürecini kalıcı hale getirmek olduğunu ve bu süreç sayesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yıllardır özledikleri normalleşme görüntülerine kavuşmaya başladığını kaydetti. Çiftçi, “Bölgede ekonomi ve turizm canlanmaya başlamış, normalleşme ortamının olumlu yansımaları yaşamın bütün alanlarında çok daha fazla hissedilir olmuştur. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması Türkiye’nin hızlı bir ekonomik gelişme ve kalkınma hamlesi içine girmesini sağlayacaktır. Ülkemiz bu temel sorununu çözdükten sonra bütün gücünü ve dinamizmini ekonomik gelişmeye aktarma fırsatı bulacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim