Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bahçeli ile yaptığı koalisyın görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor...

 

Başbakan Davutoğlu konuşmalarından satırbaşları;

Görev aldıktan sonra bir yol haritası paylaşmıştım ve bu yol haritasını sürdürüyoruz. Bugün Bahçeli ile bir araya geldik. Gayet samimi, dürüst ve açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Önce güvenlik operasyonları bağlamında bilgi paylaşımında bulunduk. Bu çerçevede Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve terörle mücadele bağlamında gelinen nokta etrafında kendisi ile yaptığım görüşmenin daha da önem taşıdığını ifade ettim.

 

KOALİSYON YOK

"Kendisi de sonra derece açık bri ifadeyle Ak Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Daha sonra olabilecek senaryoları kendisi gündeme getirerek. Ak Parti ile kısa süreli seçim hükümeti ve azınlık hükümetini kabul etmeyeceğini beyan etti. Erken seçim kararı için Meclis'te toplantıya katılacaklarını ve seçime destek vermeyeceklerini ifade etti. Bunların sonunda bu 4 konuda müzakere yapmak kastıyla değil parti olarak bizim kanaatlerimizi paylaştım. Cumhurbaşkanı ile ilgili herhangi bir konuyu koalisyon parçası yapmayacağımı gündeme getirdim."

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde yürütüleceğini anlattım. Ama vatandaşların aidiyet bilincini tahim edecek demokratikleşme süreçlerinde kararlı olacağımızı söyledim."

 

17-25 ARALIK

"Bunların paralel bir yapı tarafından yürütülen şeyler olduğunu belirttim. Bu konuşmalar koalisyon ile ilgili mümkün olmadığını söyledikten sonra konuşulmuş şeylerdi."



"GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDERİM"

Başbakan kendisine yöneltilen "Hükümeti kurma görevini iade etmeyi düşünüyor musunu?" sorusu üzerine şunları söyledi. "Ak Parti ve Cumhrubaşkanı ile görüşeceğim gerekirse görevi iade ederim."

Editör: TE Bilisim