BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akil Adamlar Komisyonu için herhangi bir isim önermediklerini söyleyen Demirtaş, komisyona bir de yeni isim buldu. "Bu savaşları erkekler çıkardı, barış olacaksa da kadın arkadaşlar bunun öncülüğünü yapsın" diyen Demirtaş, komisyonun yeni isminin 'Akil Kadınlar Komisyonu' olması gerektiğini savundu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

BAHÇELİ'YE ZEYTİN DALI

Bu kadar tarihsel süreci nasıl zayıflatırım diye meydan meydan dolaşanlar, bu mesajı anlamış değildir. Devlet nasıl olacak diye soruyorlarmış? Bahçeli olsun. Devlet bahçesiz olmasın. Bu bahçede Isparta'nın gülü de Hakkari'nin lalesi de olsun. Biz önümüzdeki yüzyılları etkileyecek döneme tanıklık ederken, öfkeyle konuşmayacağız. Değişim başladı, dönüşüm başladı. Bu toprakların tüm gerçekleri bunu istiyor. Sırf Sayın Öcalan doğru söyledi diye karşı çıkanlara teessüfle bakıyoruz. Herkesin birbirine yüreğini açma zamanıdır. Bunları öncelikle vicdan meselesi olarak görmek zamanıdır. Biz bu sürecin akamete uğramaması için alınması gereken yasal idari tedbirlerin ne olduğunu ifade ediyoruz. Tarihi sorunun, kökü 200 yıl öncesine dayanan bir isyanın bitişini konuşuyoruz.

VEKİLLER VEBAL ALTINDADIR

YarınRoboski katiam raporu Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda oylanacak.Roboski katliamı, üstü kapatılabilecek bir durum değildir. Hangiolayı bugüne kadar kapatabildiniz? Meclis İnsan HaklarıKomisyonu'ndaki vekillere sesleniyorum. Yarın kullanacağınız oy çokönemlidir. Yarın oylamaya katılacak milletvekilleri tarihi vebalaltındadır. Roboski katliamında varılacak sonuç, hükümetin bu sürecenasıl yaklaştığının göstergesidir.

DEVLET ADINA ÖZÜR NEDEN ÇOK GÖRÜLÜR?

İsrail'inözür dilemesine önem veriyoruz. Hangi siyasiamaçla dilenmiş olursaolsun, ama İsrail'in özrü önemlidir. Devlet adına özür neden çok görülür?Neden devlet Roboski için özür dilemiyor. O komisyonda bölgemilletvekilleri de var. O vekiller sadece gördüklerini rapora yazsaydıyine yeterdi. Bu alt komisyon raporunu kabul etmemiz mümkün değil.Oylarız, evet deriz bu da karanlık sayfalarında kaybolur diyedüşünmesinler. Buradan helalleşme örneği çıkarılabilir. Biz Roboskikatliamının tarihsel hesaplaşmaya dönüşmesini istemiyoruz.

HELALLEŞME DÖNEMİ OLARAK DÜŞÜNÜN

Bu örnek üzerinden bizler helalleşmenin nasıl olduğunu gözler önüne serebiliriz. Sayın Başbakan yarın oylama yapacak komisyona 'büyük devletler hatalar yapar bu hatalardan özür dilemek önemlidir'hatırlatmasını yapmalıdır. Biz Roboski katliamını unutmadık. Benkomisyon üyelerine sesleniyorum. Lütfen daha dikkatli daha vicdanidüşünün. Önümüzdeki dönemi olası helalleşme dönemi olarak düşünün.Roboski katliamına evet mi hayır mı denilecek?

DİYARBAKIR'DA BEDAVA EKMEK DAĞITMIYORLARDI

HepimizOrtadoğu tarihinde gerçekleşmiş en büyük Nevruz kutlamalarına tanıklıkettik. Diyarbakır mitingi Ortadoğu tarihine geçmişdurumda. Diyarbakır'da 2 milyon insan niye meydanları doldurur? Herkesinbunu anlaması lazım. Orada yaşanan halk referandumunun iyiyorumlanmaması gerekir. Orada bedava makarna, kanepe, ekmekdağıtılmıyordu.

Editör: TE Bilisim