HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongresi öncesinde, HDP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında HDP’nin Eş Genel Başkan adaylarının Pervin Buldan ve Sezai Temelli olduğunu açıkladı.

 

Kongre hazırlıklarına ilişkin açıklama yapan Kemalbay şöyle konuştu: “Partimiz, 11 Şubat’ta 3. Büyük Kongresini gerçekleştirecek. Geçen hafta hem kadın hem de genel konferansımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki döneme yönelik politikaları ve hedefleri tartıştık.” Dedi.

 

Kemalbay konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu tutuklama furyası bir taraftan barış mücadelesini yürütenlere yönelik öte taraftan da HDP’yi yok etme çabasının devamı. Ama bir kez daha söylüyoruz. HDP halktır, halkı tutuklasanız da bitiremezsiniz. Halkın özgürlük mücadelesi durdurulamaz. Bunlar beyhude çabalardır. HDP’ye gücünüz yetmez, HDP’i susturamayacaksınız. Çünkü HDP sadece HDP’nin sesi de değil. HDP sesi kısılan herkesin sesi. Ve kararlı mücadelesi devam edecek.”

 

BULDAN VE TEMELLİ EŞ GENEL BAŞKAN ADAYLARI

HDP Eş Genel Başkan adayları hakkında konuşan Kemalbay,

 

"Konferanslarımız ardından komisyonlarımız da çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar sonucunda eş genel başkan adayları ve Parti Meclisi üyeleri de şekillenmeye başladı. Mutabakat komisyonumuz da bir ortaklaşma sağladı. İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan ve 25. Dönem milletvekilimiz Sezai Temelli bu mutabakat komisyonundan çıkan isimler oldu. Kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacak. Kongremiz 2018’in son derece kritik bir yıl olacağı anlayışı ile düzenlenecek. 10 binlerce partilimizin ve dostlarımızın kongreye katılmasını bekliyoruz. Yurt dışından da konuklarımız olacak. AP Sol Grup Başkanı, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri, İspanya’dan Podemos, Yunanistan’dan Syriza bizlerle olacak. Kıbrıs’tan, Filistin’den katılımcılar olacak. Pek çok mesaj da gönderildi." İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim