Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Heyet, yeni seçilen Van şube başkanı Erdal Toktamış’a esnafların yaşadığı sorun ve sıkıntıları aktararak, esnaf için pozitif ayrımcılık istedi.

 

HÜDA PAR Van il Başkanı Av. Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz hafta sonu güven tazeleyerek yeniden başkanlık koltuğuna oturan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif başkanı Erdal Toktamış’ı makamında ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını anlattı. Toktamış’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan İl Başkanı Sayğın, esnafların kendilerine ilettiği sorunları Toktamış’a aktarıp konu hakkında bilgi aldı.

 

“ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”

Van esnafının olaylar nedeniyle oluşan güvensizlik ve istikrasızlık problemi nedeni ile ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Sayğın, deprem döneminde dahi esnafın bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşamadığını aktardı. Deprem nedeni ile KOSGEB’ten esnafa kredi desteğinde bulunulduğunu, bunun esnafa biraz olsun nefes aldırdığını ifade eden Sayğın, “Ancak bugün daha büyük bir sıkıntı içinde olan esnafımıza o dönem kullandığı kredi gerekçe gösterilerek kredi başvurularının ret edilmesi kabul edilebilir değil. KOSGEB’in esnaf destek kredilerinde Van esnafının deprem nedeni ile kullanmış olduğu kredileri gerekçe gösterilerek ret etmesi yanlıştır. Deprem dönemi kredileri mucbir sebep nedeni ile kullanılan kredi olup, zaten terör olayları nedeni ile mağdur olan esnafa bu dayatılamaz. Oluşan mağduriyetin giderilmesi için odanızı ziyaret ettik. Bu sorun Van ve bölge esnafına pozitif bir ayrımcılık yapılarak giderilmelidir.” Dedi.

 

Bölge sorunları üzerinde yapılan görüşmelerin ardından ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim