KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın AKP’nin politikalarına karşı tavır aldığı için yedi ayı aşkın bir süredir tecrit altında tutulduğunu savundu.

Fırat Haber Ajansı’nın aktardığı açıklamada,Öcalan’ın devlet heyetiyle yaptığı görüşmede HDP ve PKK’yi eleştirdiği yönündeki HaberTürk’ün Bülent Aydemir imzalı haberine atıf yapılarak, “Önder Apo üzerinde psikolojik baskı ve ağır tecrit uygulandığı halde bu tür haberler yapılması tamamen ahlaksızcadır. Kürt Özgürlük Hareketi ve halkı üzerinde her türlü baskı ve kirli politikalarla bir savaş yürütülürken, Önder Apo’ya karşı da bir savaş yürütülmektedir. AKP politikalarına karşı tutum aldığı için Önder Apo’ya yönelik 7 aydır tecrit uygulanmaktadır” denildi.

İmralı heyetine de söylemişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe mutabakatı’nı, “Kürt sorunu da yok, masa da yok” diyerek reddetmesi üzerine Öcalan’ın AKP’nin politikalarına karşı tutum aldığı savunulan açıklamada,“Önder Apo, Tayyip Erdoğan ve AKP’nin tutumlarının bir savaş açma politikaları olduğunu İmralı’ya giden heyete de söylemiş ve bir daha görüştürülemeyeceği uyarısı yapmıştır. Yakın zamanda HDP İmralı Heyeti Önder Apo’nun bu uyarılarını kamuoyuna açıklamıştır” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim