KESK Van Şubeler Platformu son zamanlarda yapılan operasyonlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu Van Şubesi son zamanlarda artan operasyonlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Salih Erdemir, “Baskı, tehdit ve gözaltılar bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamaz. Siyasi iktidar, giderek artan ve benzer Örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz baskıcı, otoriter ve anti demokratik Politika ve uygulamalarına itiraz eden ve sesini yükseltenlere karşı uzun bir süredir büyük bir tahammülsüzlük göstermektedir. Güçlük içinde Yöneticilerimiz ve üyelerim emek İZ ve sistematik demokrasi devlet mücadelesi baskısı altında/ yürütmeyen bir ve bedel ödeyerek çalışıyorlar. Son dönemde adı, adresi/ görev Yeri belli olan kişilere yönelik kara propaganda eşliğinde gerçekleştirilen şafak baskınları/ gözaltılar ve tutuklamalarla iktidarın baskı ve tehditlerine boyun eğmeyen mücadeleci kesimlerini sindirme ve susturmaya yönelik girişimler belirgin bir şekilde artmaya başlamıştır.” Diye konuştu.

 

ERDEMİR: HİZAYA GETİREBİLECEĞİNİ SANANLAR BÜYÜK BİR YANILGI İÇİNDEDİR

Erdemir açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır karşısında en küçük bir muhalif ses istemeyen siyasi iktidar, bir taraftan ülkenin çeşitli illerinde meydana gelen katliamlarda yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere her zaman yaptığı gibi acımasızca saldırırken, diğer taraftan kimsenin ölmesini istemiyoruz' Barış istiyoruz" diyen bireyleri de tutuklayarak, kendileri gibi düşünmeyen, kan ve gözyaşından başka bir şey üretmeyen politikalarına onay vermeyen herkesi hedef almayı sürdürmektedir. Bugüne kadar çeşitli gerekçelerle mücadeleci kimlikleri ile öne çıkan sendikaları, sendikal eylemleri gerekçe göstererek baskıyla ve gözaltına alarak hizaya getirebileceğini sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Yaşanan baskı sürgün ve gözaltılar tamamen haklı mücadelemizi yıpratmaya ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturarak, sendikal mücadelemizi zayıflatmaya yönelik bir tutumdur.”

 

“SENDİKAL MÜCADELEMİZE YÖNELİK BİR GÖZDAĞI OLDUĞU AÇIKTIR”

 Ankara katliamını hatırlatan Erdemir, “Aylardır iktidarın baskıcı uygulamalarına itiraz eden, 10 Ekim Ankara katliamını lanetlemek adına yapılan iki günlük iş bırakma eylemi ile ilgili olarak, katliamı yapanları değil, katledilenleri ananları suçlu göstermeye çalışan zihniyet/ 10 Ekim sonrasında olduğu gibi, 13 Mart sonrasında da aynı saldırgan tutumunu sürdürerek kirli yüzünü bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Bizleri baskı altına almaya çalışanı haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, Türkiye'nin nasıl bir yola girdiğini ve bu yolda önüne çıkan her engeli yerle bir ederek ilerlemek istediğini göstermektedir. Bugüne kadar gerçekleştirilen bu tür gözaltların baskı ve yıldırma amaçlı olduğu, tıpkı öncekiler gibi asıl amacın sendikal mücadelemize yönelik bir gözdağı olduğu açıktır.” Şeklinde konuştu. KESK olarak son dönemde artan operasyonlara karşı, onurlu ve kararlı duruşlarından olsun vazgeçmeyeceklerini ifade eden Erdemir, “Baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğiz. Bizleri korkutacağını ve sindireceğini sananlar,  daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklardır.” Dedi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim