CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bazı partililere tepki göstererek, “Sözde CHP'lilerin tamamını partiden temizleyeceğim. Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi 'nasıl ihale alabilirim” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından Yaşamkent Mahallesi'nde yapılan Yaşar Kemal Parkı'nın açılış törenine katıldı.

 

“ÖZELEŞTİRİ YAPACAĞIZ”

Parti olarak hep aydınlığa koştuklarını, ülkeyi aydınlığa taşımanın mücadelesini verdiklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: "Ama Türkiye'de zaman zaman aydın çevrelerde de ciddi kırılmalar olduğunu gördük. Bunlar bizi elbette üzdü. O kırılmaların hangi maliyetlere yol açtığını hepimiz biliyoruz. Şimdi Türkiye yeni bir sürecin içinde. Bu süreçte hepimize düşen bir görev var. Şunu hiç kimsenin unutmasını istemem; eğer bir siyasal parti sorunların kaynağı olmuşsa, o siyasal partinin bu ülkede sorun çözme yeteneği bitmiştir. Eğer bir siyasal parti dünyada meşruiyeti tartışılır konuma gelmişse o siyasal partinin Türkiye'ye verebileceği fazla bir şey yoktur. Hepimizin bunu görmesi lazım. Elbette özeleştiri de yapacağız. Bütün bu olaylara karşı hakettiğimiz yere gelemiyorsak, oturup ciddi ciddi bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Neden ve hangi gerekçeyle? Bir seçim yaşadık, daha milletvekilleri yemin etmedi, ilk baskı medya üzerine geliyor ve çıkıp şunu rahatlıkla televizyon ekranlarında söyleyebiliyorlar, 'falan gazetenin sahibi artık o gazeteyi yönetemez, o gazeteyi biz yöneteceğiz' diyorlar. Emin olun Goebbels bile bunu düşünmemiştir. Ne demek siz yöneteceksiniz? Hani mülkiyet hakkı kutsaldı? Hani barışı ve özgürlüğü getirecektik Daha yemin töreni bile başlamadan bunlar oluyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım."

 

“ONLARI TEMİZLEYECEĞİM”

Bu durumu hazmedemeyenlerin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in "Kayınpederi tarafından silahla yaralandığına" ilişkin "son derece çirkin iftiraları" ortaya attığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Gerçekten anlamak mümkün değil. Bu kadar açık yalan üzerine haberler nasıl yapılabilir? Bunlarda sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim. Biz neyle uğraşıyoruz, onlar neyle uğraşıyor? Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi 'nasıl ihale alabilirim, e ben CHP'liyim' yok kardeşim, yok öyle bir şey. Ona asla izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

700 DOLARLIK AYAKKABI İDDİASI

Bugün bir gazetede "Kılıçdaroğlu'nun ayakkabısı 700 dolar" diye tam sayfa haber yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, gazete patronuna 100 dolar karşılığı ayakkabıyı verebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gülüşmelere neden olurken, "Gülüyoruz ama Türkiye'nin geldiği noktaya bakın, bütün medyayı dönüştürmek istiyorlar. Hep 'kendilerini alkışlayan' medya haline dönüştürmek istiyorlar ama yılmayacağız. Yılmak bizim kitabımızda yoktur. Eğer bu ülkeye bağımsızlığı demokrasiyi getirdiysek, sonuna kadar mücadele de edeceğiz" diye konuştu.

 

“HİÇ KİMSE ÜZÜLMESİN”

Seçim sonuçlarına atıfta bulunarak, bazı vatandaşların üzüldüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hiç kimse üzülmesin. Hepimiz oturup yeniden düşünmek zorundayız. Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli yıldı mı? Hayır. Bedel ödediler, gencecik fidanlarımız hayatlarıyla bedel ödediler, biz onların verdiği mücadeleyi unutamayız, direneceğiz elbette yanlışa karşı, baskılara karşı. Her şeyi yapabileceklerini sanıyorlar. Demokrasilerde hiç kimse, her şeyi yapamaz. Bu toplumu kutuplaşmaya götürür. Bu ülkenin bütün aydınlarına, demokratlarına, bütün vatanseverlerine açıkça çağrımızdır; baskıya ve zulme karşı biz direneceğiz, medya üzerinde kurulmak istenen baskılara da direneceğiz. Eğer bizim çağrımızı kabul ediyorlarsa, bize destek versinler. Bu ülkenin aydınlarının sorumluluğu vardır. Biz kendi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Seçim sonrası sorumluluğumuzun daha da arttığı bilincindeyiz. Çöken iki siyasal partinin bize yüklediği sorumluluğun da bilincindeyiz. O partilere oy veren veya kızıp oy vermeyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; güzel bir Türkiye istiyorsunuz siz. Çocuklarınızın özgürce okula gideceği bir Türkiye istiyorsunuz. Baskılardan korkulardan uzak bir Türkiye istiyorsunuz. Bunu sağlamak hepimizin ortak amacı olmalı, biz bunu yapmak zorundayız."

Editör: TE Bilisim