Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Halkın Demokrasi Partisi’nin (HDP) 'sokağa çıkın' çağrısı bir akıl tutulmasıdır. Siyasi anlamda da kendilerine hiçbir faydası olmayacak bir davranıştır. Bu akıl tutulmasından HDPli arkadaşların bir an önce vazgeçmesi lazım" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Maalesef çok sayıda insanımız bu olaylarda öldü. Bu insanlarımızın ölmesi kime ne fayda getirecek. Türkiye'nin bu huzurunu ve barış ortamını bozmaya, kimsenin hakkı yoktur" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise yaşanan olaylara ilişkin, "Saldırganlık boyutuna varan eylemlerin, bazı siyasiler tarafından da tahrik edilmesi büyük bir sorumsuzluk örneğidir" ifadesini kullandı.

IŞİD ve Kobani konusunda, olayları Türkiye'nin tek başına göğüslemesini beklemenin “büyük haksızlık” olduğunu belirten Çiçek, çatışmaların sona erdirilip yeniden güven ortamının sağlanması için Birleşmiş Milletler’in daha aktif bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, "Böyle bir ortamda Kobani'yi ve yalan yanlış bilgiler ile bahane ederek, Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışmak akıl dışı bir tutum ve davranıştır” dedi. Eker, şöyle devam etti:

“15 yaşındaki çocukların ellerine molotofkokteyli tutuşturup dükkanları, iş yerlerini, bankaları, marketleri, kamu kurumlarını ve hasta taşıyan ambulanslara saldırıyorlar. Çözüm sürecini zehirlemek suretiyle Türkiye'de Kürt sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlanmaz. “

 

Editör: TE Bilisim