Önceki gün bir grubun Tuşba adayı Fezvi Özgökçe’nin seçim bürosuna saldırması üzerine ilçe başkanı Şabu’dan açıklama geldi. Yapılan saldırılara tepki gösteren Şabu; “Dünyanın hiçbir ülkesinde ne böyle bir demokrasi nede böyle bir seçim modeli bulamazsınız olsa, olsa Van’da veya Van’ın benzetilmek istenildiği bölgelerde olur.” dedi.

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu AK Parti Tuşba Teşkilatına ait İstasyon mahallesindeki Seçim İrtibat Bürosuna yapılan saldırılarla ilgili bir açıklamada bulundu. Yaklaşık 100-150 kişilik BDP’li bir grubun seçim bürolarına saldırdığını belirten Şabu, açıklamasında yaşananlara tepki gösterdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şabu; “AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatımıza ait, istasyon mahallesinde bulunan seçim büromuz dün akşam saatlerinde 100-150 kişilik bir gurup Barış ve Demokrasi Partili (BDP) insanlar tarafından taşlanarak kepenk ve camları darmadağın edilmiş kullanılmaz hale getirilmiştir. Bu siyasi anlayış dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bulunmaz olsa, olsa 3’üncü Dünya ülkelerinde olabilir. Böyle bir zihniyeti ne siyasi ne insani ne İslami değerlerle izah etmek mümkün değildir. Bu siyasi anlayışa isim bulmaktan haya ediyorum. Bu anlayışı mubah görenler buna yakışan bir isim bulmaları lazım diye düşünüyorum.” Dedi.

ŞABU: “BU NASIL DEMOKRASİ?”

Şabu konu ile ilgili açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Her gün teşkilatlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkan adaylarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza bakan ve genel başkan yardımcılarımıza saldırarak siyaseti hizmet aracı olmaktan çıkarıp kavganın düşmanlığın husumetin yakıp yıkmanın aracı haline getirenler yarın ne vicdanlarına ne de halkın sağduyusuna hesap veremeyecek yüzüne bakamayacaklardır. Zira ‘ben her tarafı yakarım, yıkarım. Kanun, nizam, kural hak ve hukuk tanımam. Baskı şiddet ve dayatma benim şiarımdır’ diyenlere sormak lazım siyasi ahlak siyasi nezaket ve siyasi erdem bumudur? Demokrasiden hak ve özgürlüklerden bahsedenler bu manzarayı görünce acaba sıkılmıyorlar mı?”

“YAZIK BU HALKA”

Şabu kon olarak; “Dünyanın hiçbir ülkesinde ne böyle bir demokrasi nede böyle bir seçim modeli bulamazsınız olsa, olsa Van’da veya Van’ın benzetilmek istenildiği bölgelerde olur. Halkımız çok merak ediyor acaba böyle bir dünyamı halkımızı bekliyor bu nasıl bir zihniyettir ki bir türlü rotasını şiddetten medeniyete zulümden adalette dönüştüremiyor insanların iradesini şiddet ve dayatma yolu ile dizayn ediyor. Yazık bu halka, bu halkın sağ duyusuna. Barış ve demokrasiyi içselleştirmiş temel hak ve özgürlüklere sözde değil özde inanmış bir (BDP) hepimizin ve özellikle halkımızın ortak bir temennisidir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim