Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi. "Ortaya koyduğumuz ilkeler Türkiye'nin her yerine ulaşmış ve karşılık bulmuştur" diyen Demirtaş,"Hemen yarından başlayarak partimizi her yerde güçlü bir örgütlülüğe kavuşturarak büyük bir kitle partisi olmak için hazırlayacağız" şeklinde konuştu. Demirtaş, bu açıklamalarıyla ana muhalefete gözdağı verdi.

Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Elbetteki bizler halkların demokratik partisi ve bizi destekleyen bütün dostlarımızla birlikte Türkiye'ye aydınlık gelecek adına gerçek bir hakiki umut yaratmak istedik. Cumhurbaşkanlığı seçimi de bunun için bir fırsat oldu. Türkiye'nin her ilinde, her bölgesinde savunduğumuz ilkelerin tartışılmasını yürekten savunduk.

ANA MUHALEFET ARTIK BİZİZ

Ortaya koyduğumuz ilkeler Türkiye'nin her yerine ulaşmış ve karşılık bulmuştur. Bu açıdan bizim cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamız amacına ulaşmıştır. 

Bizler HDP olarak bundan sonraki aşamalarda, bütün ezilenler hakkında öngördüğümüz ortak geleceği daha ısrarlı bir şekilde savunmaya devam edeceğiz.

Elbetteki hemen yarından başlayarak partimizi her yerde güçlü bir örgütlülüğe kavuşturarak büyük bir kitle partisi olmak için hazırlayacağız.

ÇİZGİMİZ SARSILMAZ BİR ŞEKİLDE ÇIKIŞ YAPMAYI BAŞARMIŞTIR

Kürt'ü, Çerkes'i, Ermeni'si, Türk'ü, Alevi ve Sünni'siyle bütün kimlikler ve bütün inançlarla bir arada emekten ve demokrasiden yana bir gelecek kurma kararlılığının göstergesi olmuştur.

Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Eşit ve adil olmayan bir seçimde, olağanüstü şartlar altında mesajlarımızı her kitleye ulaştırmaya çalıştık.

Bir yanda ırkçılık, mezhepçilik yaparak oy toplamaya çalışan bir aday, bir tarafta da ilkeler uğruna taviz vermeden bütün ezilenlere ulaşmaya çalışan bir aday vardı. Çizgimiz sarsılmaz bir şekilde çıkış yapmayı başarmış ve Türkiye'nin her yerinden oy almayı başarmıştır."

Editör: TE Bilisim