Bugün yapılan Akdamar Kilisesi'ndeki ayin öncesi yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'daki kiliseye büyük paralar harcanmasına rağmen birçok tarihi caminin yıllardır restorasyon beklediğini belirtti. İlhan, yaptığı açıklama ile ayine tepki göstererek, "Bu vebal size yeter" dedi. Açıklamada ayin ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verildi; Ecdat yadigarı serhat şehri Van’ımızdaki harabe halde olan tarihi camiler yıllarca restorasyon beklerken 2.5 trilyon harcanarak Akdamar Kilisesi çok kısa sürede restore edilerek hizmete açıldı. İlimizde de 2010 yılından bu yana Akdamar adasındaki kilisede Ermeniler tarafında ayin düzenlenmektedir. Yarın bu ayinlerin 5. Düzenlenecektir. Bir Ermeni başpiskoposu yapacağı ayinde ülkemiz ve dünyamızın barışı için sözde dua edeceklerini ifade etmiştir. Oysa biz biliyoruz ki Allah u Teâlâ Kuran’ı Kerim’in Maide Suresi 51. Ayetinde mealen şöyle buyurmaktadır; “Ey iman edenler Yahudi ve Hıristiyanları kendinize veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velisidir, siz onları veli edinirseniz siz onlardansınız. Allah zalimler topluluğuna hidayet vermez.” Bu ilahi uyarı ışığında biz Müslümanlar biliyoruz ki Yahudi ve Hıristiyanlar birbirlerini kollar ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını her zemin ve zamanda beyan ederek işbirliklerini sürdürmektedirler.

Yıllardır Siyonist İsrail’in Filistin de Müslümanları katlettiğini görmeyen, Irakta ve Suriye de her gün insanların katledilmesine seyirci kalanlar bunlardır ve dünyadaki birçok İslam ülkesinde kan ve gözyaşının sebebi olanların Yahudi ve Hıristiyanlar olduğunu bilmekteyiz. Ermenistan’da camileri ahır olarak kullananlar Gazze de ki camileri bombalayanlar Doğu Türkistan da Müslümanlarının ibadetlerini yasaklayanlar Avrupa’daki Müslümanları fişleyenler de yine Yahudi ve Hıristiyan işbirliğindeki güçtür. Daha önceki yıllarda ilimizde tek cemaati bile bulunmayan Ermenilerin şu anda hükümet destekli iki resmi kilisesi var ve ne yazık ki sürekli artan bir cemaati bulunmaktadır. Müslüman halkımızı çeşitli yollarla kandırıp Hıristiyanlığa geçmesini sağlamaktadırlar. BİZ BURADA ONLARA VE İŞBİRLİKÇİLERİNE SESLENİYORUZ: BU VEBAL SİZE YETER. BU HALK VE TOPRAKLAR İSLAMA BİN YIL HİZMET ETMİŞTİR VE BİN YIL DAHA HİZMET EDECEĞİNİ BİLMELİDİRLER.
Bizi en çok üzen ilimizde bazı yöneticilerin ayin kisvesi altında dinler arası diyalog saçmalığına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmeleridir. Trilyonlarca para harcayıp kiliseleri restore edenler, her türlü devlet imkanını seferber edenle, ilçe merkezinde bile doğru dürüst yolu olmayan belediyenin parası ile yemek verenler, Birbirlerine gülücükler saçanlar biliniz ki Allah (c.c.) kuranı kerim de söyle buyurmaktadır: siz onların dinine girmedikçe onlar sizden razı olmazlar. (Bakara 120)
Ve yine unutmayınız ki; ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR. (Ali- İmran 19)

Editör: TE Bilisim