Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, "Biz 30 Mart seçimlerinden sonra demokratik özerkliğin inşa süresini başlatacağız" dedi.

BDP ve HDP ile bazı sol partilerin ortaklaşa düzenlediği miting belediye binasının yanındaki meydanda gerçekleştirildi. Mitinge DTK Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Mardin Milletvekili Erol Dora'da katıldı. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, silahların sustuğunu ve artık demokratik siyasetin ve fikirlerin ön plana çıktığı bir sürecin başladığını belirterek, "Biz hiçbir zaman anaların gözyaşları arasında fark yapmadık, kimlikler arasında, inançlar arasında fark yapmadık. Biz 76 milyon insana bir gözle bakıyoruz. İşte bizim inşa etmek istediğimiz demokratik sistemde budur" dedi.

DTK Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, "Bu seçimler bir belediye seçimleri değildir, bir belediye başkanının seçilmesi olayı değildir. Bu seçimler demokratik ve özgür geleceğimizin belirleneceği seçimlerdir. Diğer partiler gibi vaatlerde bulunmuyoruz, diğer partiler gibi size şunu yapacağız, bunu yapacağız demiyoruz. Size demokrasi vaat ediyoruz, size özgürlük vaat ediyoruz, size demokratik öz yönetim vaat ediyoruz diyoruz" diye konuştu.

Tuğluk, "Demokratik özerklik demek, yerel halkın kendi kendisini yönetmesi demektir. Bunlar demokrasi nedir onu da bilmiyorlar, çünkü zihinleri demokratik değil. Biz 30 Mart seçimlerinden sonra demokratik özerkliğin inşa süresini başlatacağız. ve göreceksiniz, bizim uygulamamızdan sonra "Bizde demokratik özerklik istiyoruz" diyecekler" dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Tuğluk, "CHP'nin Alevilere verecek hiçbir şeyi yoktur. Alevilerin yurttaşlık haklarını tanıyacak bir anlayışı yoktur. CHP bir düzen partisidir, bir sistem partisidir, CHP bir devlet partisidir. CHP, öncelikle geçmişiyle bir hesaplaşmalı, ondan sonra halkın karşısına çıkmalı. Dersim Katliamı'nda imzası olan bir parti halkımızın karşısına çıkıp, oy isteyemez, Alevilerden oy isteyemez. Gerçekten de Alevilerle CHP'nin yan yana anılması bizleri incitiyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim