Mersin’in Silifke İlçesi, Antalya’nın Alanya İlçesi ve Aydın’da HDP’nin seçim stantlarına, araçlarına ve HDP’lilere saldırdılar.

Mersin

Mersin’in Silifke İlçesi’nde HDP Milletvekili adayı Mahmut Karabulut ve beraberindeki partililer İnönü Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde seçim çalışması yaptığı sırada bir grubun saldırısına maruz kaldı. Saldırıda HDP üyesi Ayhan Karcı gözünden ve boynundan darp edilerek ağır yaralandı.

Karcı saldırı sonrası Silifke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Karcı’nın hastanedeki tedavisinin devam ettiği ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Antalya

HDP’ye dönük saldırılardan biri de Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleşti.

Seçim çalışmaları kapsamında Alanya ilçesinde seçim standı açmak için Mahmutlar Mahallesi’ne giden HDP’lileri taşıyan seçim aracı, Alantur Mezarlık Kavşağı’nda plakasız bir araçtan inen 5 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Yapılan saldırı seçim aracında maddi hasara neden olurken, saldırıyı gerçekleştiren grup, HDP aracını Kentsel Mahallesi Kavşağına kadar takip ederek taşlı saldırılarını sürdürdü.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik, saldırılar karşısında Emniyet ve Valiliğin hiçbir işlem yapmadığını belirtti. Atik, saldırılar karşısında da yılmayacaklarını ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Daha önce de Antalya’nın Serik İlçesi’nde HDP’ye saldırı düzenlenmişti. Serik Kaymakamı “Buranın hassasiyeti var, parti binasını kapatın” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın

Aydın’da, Atatürk Kent Meydanı’nda seçim çalışması kapsamında meydana stant açarak broşür dağıtan HDP’liler saldırıya maruz kaldı. HDP’lilerin saldırıya karşılık vermesiyle grup dağılmak zorunda kaldı.

Kaynak: 
Editör: TE Bilisim