Meclis KİT Komisyonu'nda, Ak Parti ve CHP arasında "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu tartışması çıktı. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile CHPKocaeli Milletvekili Haydar Akar arasındaki tartışmanın büyümemesini araya giren vekiller önledi. Meclis KİT Komisyonu, Başkan Hasan Fehmi Kinay başkanlığında toplandı. Komisyonda muhalefete mensup milletvekilleri Halk Bankası ve Tcdd ile ilgili iddiaların araştırılmasını talep etti. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Halk Bankasının bir an önce komisyon toplantısı yapılmasıyla ilgili talep yerine getirilmeli, Halk Bankası hatta Tcdd ile ilgili de bir an önce komisyon toplantısı yapılmalı" dedi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de, "Yolsuzluk bütün kamu iktisadi teşekküllerinde var iddiasındayız biz" diye konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç da, "Halk Bankasını daha önce denetledik, geçtiğimiz yıl denetledik" dedi.

-"DÜN KAHRAMAN İLAN ETTİNİZ BUGÜN 'TÜ KAKA' DİYORSUNUZ"-

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, "rüşvet ve yolsuzluk" operasyonuna dikkat çekerek şöyle dedi: "Yolsuzlukla mücadele, yolsuzluğu ortaya çıkartan bürokratları, yolsuzluğu ortaya çıkartan emniyet görevlilerini, yolsuzluğu ortaya çıkartan kahraman ilan ettiğiniz savcıları görevden almak değil. Dün kahraman ilan ettiniz bugün 'tü Kaka' diyorsunuz, vatan haini ilan ediyorsunuz. Yöntem, hırsızı yakalayan kamu görevlilerini görevden almak olmamalı."

-AK PARTİLİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ-

Akar'ın sözlerine karşı masada oturan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylansert tepki gösterdi. Yerinden kalkan Öztaylan, "Biz mi aldık, bana ne ya, bana ne anlatıyorsun, ben mi aldım" diyerek tepki gösterdi. Akar da, "Bağırma" derken Öztaylan da, "Sen bağırıyorsun, yeter ya, ders mi veriyorsun" diye bağırdı. Akar'ın, "Terbiyesiz çık dışarı" sözlerine Öztaylan, "Sensin terbiyesiz" diyerek karşılık verdi. Akar, "Bu komisyon hırsızları bulmak için" derken vekillerin karşılıklı olarak "sen kimsin" diye bağırmaları dikkati çekti. Öztaylan, "Ders veriyor, ilkokul talebesi miyim" derken Akar da, "Ya dinlemeyi öğrensin ya da komisyonu terk etsin" dedi. Öztaylan da, "Kimsin sen" diye bağırdı. Akar da, "Bağırma cümrün kadar yer yakarsın" dedi. Öztaylan, Akar'ın yanına gitmek isteyince Ak Partili vekiller araya girdi. Vekiller Öztaylan'ı başka bir odaya aldı. Tartışmanın büyümesi üzerine oturuma ara verildi. Aradan sonra başlayan oturuma Öztaylan'ın katılmaması dikkat çekti

-BDP'Lİ ÜÇER İLE AK PARTİLİ GÜLAY DALYAN TARTIŞTI-

Bu arada BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan tartıştı. Dalyan, "Sizin konuşmaya hakkınız yok, komisyona hiç gelmemişsiniz" dedi.

-HALK BANKASI İLE İLGİLİ ALT KOMİSYON KURULDU-

Komisyon da, Halk Bankası ile ilgili alt komisyon kuruldu. Akar da, "Halk Bankasının 2011 denetiminin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. 2011 denetiminin üst komisyon denetiminin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim