Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van seçim çalışmalarını mahalle ve esnaf gezileriyle sürdürdü. HDP Van İl Eş Başkanları ve Milletvekilleri halk toplantılarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

 

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Adem Geweri, Remzi Özgökçe ve Milletvekili adayı Bedia Özgökçe, BDP Mersin eski İl Başkanı Halis Değer,  Tuşba ilçesine bağlı Almeşad, Melekasım, Xaweş ve Marmit,   köylerinde halkla bir araya geldi. Ziyaretlere HDP Tuşba İlçe Eş Başkanı Timur Soyyiğit’te katıldı. Toplantılarda halka hitap eden Soyyiğit, sistemin 100 yıldır Kürtler üzerinde hakaret ve zulüm politikasını ısrarla sürdürdüğünü belirterek,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 400 vekil almadığı için savaş başlattığına dikkat çekti. Soyyiğit, Türkiye halklarının 1 Kasım seçimlerinde Erdoğan’a gerekli yanıtı vereceğini kaydetti.

 

DİLEKÇİ: HESAP VERMEYE KORKUYORLAR

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi’de,  7 Haziran’da Türkiye halklarının bir tercih yaptığını ancak AK Parti hükümetinin bu tercihe saygı duymayarak, komplolarla, savaşla halkı yeniden sandığa götürdüğünü belirtti. AK Parti’nin savaşta bu kadar ısrar etmesinin nedeninin bulaştığı kirlilik ve katliamlar olduğunu anlatan Dilekçi, “Hesap vermekten korkuyorlar, çünkü kirliler, temiz değiller. İşte bu yüzden ülkemizi ağır bir savaşın içine sürüklediler. Camilerimize, mezarlıklarımıza bombalar yağdırıyorlar, Amaçları Kürtleri nefes alamaz hale getirmek. Ancak ne hile yaparlarsa yapsınlar sonuç alamayacaklar. Kendilerine göre bir oyun kurgulamışlar ve bu şekilde toplumu dizayn etmeye çalışıyorlar. Biz de 1 Kasım seçimlerinde ittifakımızı daha da güçlendirerek bu kirli oyunu bozacağız. Van’da korku yaratarak, baskıyla, öldürmeyle, kulak kesme ile tehdit ediyorlar. İşte bizde bunlara sandıkta yine gerekli dersi vereceğiz. Öyle bir ders vereceğiz ki başları öne düşecek. Oylarımıza, sandıklarımıza sahip çıkalım. Van’da 8 de 8 yapacağız ve bir daha buralara uğramayacak hale gelecekler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: ÖZGÜR  YAŞAMI İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe’de, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamının sorumlusunun hükümet olduğunu ve bu yüzden yayın yasağı getirdiğini söyledi. AK Parti’nin Ankara katliamından sonra tam bir suçluluk telaşıyla hareket ettiğini ifade eden Özgökçe, AK Parti’nin bu suçluluk psikolojisi içinde HDP’ye suçu atarak kriminalize etmeye çalıştığına vurgu yaptı. Halkların bu toprakların asıl sahibi olduğunu dile getiren Özgökçe, “Gençlerimizi, çocuklarımızı öldürüyorlar. 1 Kasım seçimlerinde başarılı olurlarsa daha vahim şeyler yapacaklar. Ekin Wan’ın bedenini teşhir edenler, Hacı Birlik’in bedenini panzerlerle sürükleyerek halkımızın onuruna saldırdılar. Bizde bunlara inat yaşamı var etmeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

‘SAVAŞA KARŞI İNADINA BARIŞ DİYORUZ’

HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe’de yaptığı kısa konuşmada, zulme, katliamlara, savaşa karşı inadına barış, inadına özgürlük ve inadına HDP demeye devam edeceklerini kaydetti. HDP Van Milletvekili Lokman Ergün’de Eminpaşa ve Süphan Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Toplantılarda halka hitap eden Ergün, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek halkı HDP etrafında kenetlenmeye ve zulme dur demeye çağırdı. Toplantılarda görüşlerini dile getiren yurttaşlarda seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerini kaydetti.

 

YILDIRIM: HERKES HDP’Yİ DESTEKLEMELİ

HDP Van Milletvekili adayları Nadir Yıldırım ve Yeliz Zozan Yıldırım ise Surgutlu, Mağara, Kerx, Çakırbey, İncesu, Kelê ve Dinçbaşı köylerinde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Buralarda halka hitap eden milletvekili adayları, AK Parti ve IŞİD zihniyetinden kurtulmak isteyen herkesi HDP çatısı altında birleşmeye çağırdı. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye halkları için oldukça önemli olduğunu vurgu yapan adaylar, “ Halkımıza zaten çok şey anlatmaya gerek yok, her şey ortada ve halkımız gerçekleri görüyor, zulmü birebir yaşıyor. Tüm halkımız 7 Haziran’da yaptığını daha fazlasını 1 Kasım’da yapmalıdır.” Diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim