Ömer Faruk TOKTAŞ –Şehrivan


Son dönemlerde çıkan bir yenilenme kararı ile AK Parti Genel Merkezi tarafından atamaları yapılan 11 İlçe başkanı AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantı ile kendilerini tanıttılar. Düzenlenen tanıtım toplantısına AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve yeni ilçe başkanlarının yanında birçok AK Partili katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, atanan ilçe başkanlarının hayırlara vesile olmasını dileyerek, birlik beraberliğin önemine değindi. Başkan Soğanda “Kimse görevden giden başkanların başarısızlık nedeni ile gittiğini düşünmesin sonuçta partimizin almış olduğu bir yenilenme süreci kararı vardı. Tüm illerde de böyle bir değişiklik yaşandı. Burada bizden önce görevde bulunan ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz Van için büyük hizmetlerde bulundular. Ben huzurlarınızda onlara şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Yeni atanan ilçe başkanları ise birer birer kürsüye çıkarak kendilerini tanıttılar. Toplantı AK Parti Van Milletvekillerinin yaptığı konuşmalar ile son buldu.

‘GÖREVDEN GİDENLER BAŞARISIZ OLMADILAR’

Tanıtım toplantısının giriş konuşmasını yapan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda görevden alınan ilçe başkanlarına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve “Öncelikle Ramazan Ayı’nızı kutluyor ve gerek ülkemize gerek ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kıymetli arkadaşlar bildiğiniz gibi 12 yıllık bir AK Parti İktidarlığı süresince AK Parti hem Türkiye’de hem de ilimizde büyük hizmetlere imza atmıştır. Bu hizmetler gerçekleştirilirken birçok Vanlı hemşerimiz Ak Parti Van İl Teşkilatı’nda görev alarak kimi il başkanlığı, kimi ilçe başkanlığı, kimi milletvekilliği gibi partinin önemli mertebelerinde hizmette bulundular. Kimisi de üye olarak bu davaya katıldı. Dolayısıyla yapılan bu hizmetlerde hepinizin bir katkısı vardır. Son dönemlerde 30 Mart seçimlerinden sonra Genel Merkezimizce alınan karar ile İl Teşkilatlarının hepsinde yenilenme sürecine girildi. Bu illerden bir tanesi de Van ilimizdir. Öngörüldüğü üzere 11 ilçemiz ve il başkanlığımız da değişikliğe gidildi. Kimse görevden giden başkanların başarısızlık nedeni ile gittiğini düşünmesin sonuçta partimizin almış olduğu bir yenilenme süreci kararı vardı. Tüm illerde de böyle bir değişiklik yaşandı. Burada bizden önce görevde bulunan ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz Van için büyük hizmetlerde bulundular. Ben huzurlarınızda onlara şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlar Ak Parti büyük bir aile ve büyük bir camiadır. Bahsettiğim yenilenme çerçevesi kapsamında yeni bir il başkanı ve yeni ilçe başkanları göreve gelecekti. Genel merkezimizde alınan karar ile birlikte il başkanlığı görevine layık görüldüm. Benimle birlikte birçok kardeşim bu göreve talip oldular. Hepsi de bu işi yapabilecek kapasitedeyken onların arasından bu kutsal görev başbakanımız tarafından bizlere verilmiştir. Allah bizi mahcup etmesin.” Diyerek ekledi.

‘GELECEĞE DOĞRU EMİN ADIMLAR ATMALIYIZ’

İlerleyen süreç içerisinde yapılması gerekenin geçmişten ders alarak geleceğe emin adımlar atmak olduğunu belirten Soğanda “İlerleyen dönemlerde ilçe başkanlığı için 100’ün üzerinde kardeşimiz ilçe başkanlığına talip oldu. Bunların içerisinde bu görevi yapamayacak kardeşimizin olduğuna şahsen inanmıyorum. Hakkı ile bu görevi yapabilecek olan kardeşlerimiz çeşitli değerlendirmeler neticesinde 11 kardeşimiz görevleri başına geldi Allah onları da mahcup etmesin. Ben görevde bulundukları süreç içerisinde gerek ilimize gerek de ülkemize hayırlı işler yapacaklarını Allah’tan niyaz ediyorum. Arkadaşlar biz AK Parti teşkilatı olarak Van’ın yarısına hitap ediyoruz. Ama aynı şekilde bir iktidar partisi olarak Van’da yaşayan 1 milyonun üstünde insanın sorumluluğunu taşıyoruz. Dolayısıyla hepimiz yeni ilçe başkanlarımız ile birlikte milletvekillerimizin katkılarıyla Van için sadece elimizi değil tüm vücudumuzu taşın altına koyarak çalışmalıyız. 30 Mart seçimlerinden çıktığımız dönemden sonra AK Parti Van İl Teşkilatı camiası üzerinde bir moralsizlik hâkim olduğu seziliyordu. Tam aksine sevinmeli ve moralleri bozmamalıyız. Bu halk seçimlerde 185 Bin oy vermiştir bizlere. Bu rakam seçmen sayısının yarısına yakın bir rakamı ifade ediyor. Bizim ilerleyen süreçlerde yapmamız gereken geçmişten ders çıkararak geleceğe doğru emin adımlar atmayı bilmektir. Yeni görev alan arkadaşlarımız ile birlikte görevde bulunan eski arkadaşlarımızı unutmadan ve partimizin ilkelerinden taviz vermeden emin adımlar atacağız. Partimizin genel başkanı ve Sayın başbakanımız 31 Temmuz’da cumhurbaşkanlığı seçimleri için Van’da Beşyol Meydanı’nda halkımıza hitap edecektir. Bizim bu noktada yapmamız gereken ise Başbakan sevdalılarını 31 Temmuz tarihinde Beşyol Meydanı’nda buluşturmak olacaktır. Ben desteklerinden ve attıkları adımlardan dolayı teşkilatımızın tüm mertebelerinde bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Türkiye’nin gündemine oturan ve ne yazık ki Müslümanlara zulmeden İsrail’i de kınadığımızı belirtmek istiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

‘VAN HALKI VEFA BORCUNU ÖDEMELİ’

Soğanda’nın ardından Van milletvekili Mustafa Bilici de bir konuşma yaptı. Van halkının üzerine düşen vefa borcunu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ödemesi gerektiğini belirten AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici “Ben Ramazan Ayı’nın hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Görevden alınan kardeşlerimize ve bugüne kadar bu hizmette emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. 30 Mart seçimlerinden önceki dönemlerde oy oranımız daha düşüktü. 30 Mart seçimlerinde % 42’lik bir oy aldık. Bu gösteriyor ki hizmetlerimizi daha ileri bir seviyeye taşımışız. Bu da gösteriyor ki görevden alınan arkadaşlarımızın gerçekten büyük katkıları olmuş. 30 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir ve ilçelerin hepsinde başarılar göstermeyi çok istemiştik ama olmadı. Öte yandan Antalya gibi bir ilde %36 oy oranı ile belediye alınabilirken biz Van’da % 42 ile kaybettik. Bunun sebebi de il genelinde sadece iki partili bir yarışın olmasıdır. Bundan sonra ki süreç içerisinde geçmişimizi unutmadan ileriye dönük emin adımlar atmalıyız. Şimdi önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Önce 31 Temmuz’da Van’da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayacağız. Sonra 10 Ağustos tarihinde seçim için sandık başına gideceğiz. Ben inanıyorum ve ümit ediyorum ki Van bu sefer üzerine düşeni yapar ve başbakana olan vefa borcunu öder.” Dedi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ NETİCEYE KAVUŞABİLİR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu takdirde elindeki tüm yetkileri çözüm süreci için değerlendireceğini belirten AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi “Parti Teşkilatı sürekli hücrelerini yenileyen ve kendisini geliştiren bir siyasi harekettir. Bu kapsamda da il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarımızda bir yenilenme sürecine girildi. Başta İl Başkanımıza ve yeni atanan ilçe başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum. Allah muvaffak etsin hepsini. Bugüne kadar AK Parti’de emeği olan ve görevden alınan kardeşlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar o arkadaşlarımıza nasıl kıymet ve destek verdiysek bundan sonraki süreç içerisinde de aynen devam edeceğiz. Değerli dostlar AK Parti’nin bu millete yapmış olduğu hizmetleri anlatmakla bitirmek mümkün değildir. Ama hepimiz Sayı Başbakanımızın özellikle depremden sonraki dönemlerde Van halkı için ne kadar didindiğini hepimiz gördük. Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olduğu takdirde de elindeki yetkilerin hepsini kullanarak gerek çözüm süreci gerek sözünü verdiği diğer adımların hepsinin tamamlanacağından emin olabilirsiniz.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: TE Bilisim