BDP’de seçim çalışmalarını kendi bölgesinde yürüten Tuşba eşbaşkan adayları da ziyaretleri aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Bu kapsamda kent genelinde ziyaretlerini devam ettiren BDP Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Öner Yiğit, halka hizmet etmek için var olduklarını söyleyerek, “Eyer benden bir söz vermemi isterseniz, size karşı her zaman dürüst olacağımın sözünü veriyorum. Halka kuruş kuruş, hesap verip, belediyeyi beraber yöneteceğiz” dedi.

BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yiğit ve Günel’in diğer belediye başkan adayları ile esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Halkın yoğun sevgi gösterileri arasında sürdürülen esnaf ziyaretlerinin ardından, değer aileleri ziyaret edildi. Yurttaşların kötü gününde de onları yalnız bırakmayan Yiğit ve Günel, aynı zamanda birçok taziyeye de katıldılar.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN ÖZERKLİK İLAN EDECEĞİZ”

Buralarda yurttaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaşan BDP Tuşba adayları ardından Beyüzümü Mahallesi’ne geçerek burada düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıya Yiğit ve Günel’in yanı sıra, BDP il ve BDP Tuşba ilçe yöneticileri de katıldı. Mahallede bir yurttaşın evinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Eş Başkan Adayı Yiğit, siyasal süreç hakkında kimi değerlendirmeler yaparak, Rojava Kürtlerinin Cenevre-2 toplantılarına davet edilmemesini eleştirdi. Kürtlerin Cenevre’ye çağrılmamış olmasının pekte bir şey değiştirmediğinin altını çizen Yiğit, “Onlar istedikleri kadar çağırmasın. Kürtler, Rojava da özerk kantonlarını ilan ederek her gün özgürlüğe bir adım daha yaklaşmaktadırlar” dedi. 2014 yılında Türkiye de özerklik ilan edeceklerini söyleyen Yiğit, “2014 yerel seçimlerinden sonra, bedeli ne olursa olsun, Türkiye de özerklik ilan edeceğiz. Bunu da kazanacağımız belediyeler ile gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Konuşmasının devamında klasik bir şekilde halktan oy istemediklerini kaydeden Yiğit, “Eğer benden bir söz vermemi isterseniz, size karşı her zaman dürüst olacağımın sözünü veriyorum. Halka kuruş kuruş, hesap verip, belediyeyi beraber yöneteceğiz” dedi.

GÜNEL: SORUNLARI BERABER ÇÖZECEĞİZ

Sözleri halkın alkışları ile kesilen Yiğit, devamla halka ancak hizmet etmek için aday olabileceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mahallenin acil çözülmesi gereken sorunlarını biliyoruz. İlk olarak buradaki çöp merkezini buradan taşıyacağız. Dar olan yolları genişletip bütün alt yapısını yaptıktan sonra da asfaltlayacağız. Öte yandan, yaşanan su sıkıntısını da çözmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Beyüzümü’nü yaşanılır bir mahalle haline getireceğiz. Bunu da hep beraber başaracağız.” Ardından söz alan, Eş Başkan Hatice Günel, de Roja devrimini değerlendirerek başladığı konuşmasında, devrimde kadının rolüne değinerek toplantılara daha fazla kadının katılması gereğinin altını çizdi. “Biz bize yeteriz” diye konuşmasını sürdüren Günel, kadınlar için mesleki eğitim kurumları, danışmanlık merkezleri açarak kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılmasını sağlayacaklarını söyledi. Gençlere ilişkin projelerde hayata geçireceklerini ifade eden Günel, ayrıca uyuşturucu ile de çok yoğun bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi. Günel’in ardından toplantıda söz alan yurttaşlar ise her koşul altında partilerinin yanında olacaklarını kaydederek, hizmet için değil özgürlükleri için BDP’li adayları destekleyeceklerini ifade ettiler. Toplantı yurttaşların görüş ve düşünceler ini ifade etmelerinin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim